De films, games en series van 2018

Dit kunnen we op het witte doek verwachten in 2018

Series in 2018

Het probleem van 2018 wordt een overschot aan media om te verorberen vanaf je bank. Laten we beginnen met het feit dat bijna elk groot mediabedrijf tegenwoordig een platform uitbrengt met on demand series. Dus moet je ondertussen zo’n zes verschillende abonnementen hebben om echt elke serie te kunnen zien. Gelukkig zit je met Netflix nog redelijk goed, want een paar van de aankomende Netflix series zien er rete gaaf uit. Ook krijgen een hoop succesvolle series een nieuw seizoen waardoor we ons nog meer in hun wereld kunnen verliezen.

Zo komt in 2018 Counterpart uit. Een serie waar je oprecht helemaal nog niks van snapt, maar J.K. Simmons speelt er twee keer in! De baas van een acteur speelt een low level kantoorslaaf bij een spionagekantoor van de UN. Een vrij saai personage ware het niet dat er een parallel universum bestaat waarin hij kont schopt. Zijn tweede personage is dan ook een actieheld die flink wat herrie schopt in het universum van de saaie bureaucraat.

Om nog even terug te komen op Netflix. Een nieuwe original genaamd Altered Carbon komt in 2018 uit. Het sci-fi gehalte is hoog en de dood is iets uit het verre verleden. Een soort van dan, want je kunt je bewustzijn uploaden en verhuizen. Dus gaat er natuurlijk van alles gebeuren rondom personages die dood gaan. Of toch niet? Ik voel de mindfuck al aankomen. Wil je even meegenieten van dat soort vage toekomstvoorspellingen? Kijk de trailer!

Het is niet alleen voor films het jaar waarin er geëxperimenteerd wordt. Series zijn er in overvloed en de kijker wordt nog nauwelijks verrast. Daar is niks mis mee als de serie in kwestie kwaliteit levert en een goed verhaal, maar Mosaic wil meer. Dus hebben ze een app uitgebracht waarmee je controle krijgt over jouw kijkervaring. Natuurlijk leid het allemaal naar een antwoord op de vraag who killed Sharon Stone? Je bepaalt alleen zelf wiens verhaallijn je gaat volgen. Dus voor wie ga jij rooten in 2018?

games

Films in 2018

Op het gebied van films werd 2017 afgesloten door Bright. Dat was voor de ene filmfanaat een vermakelijke film en voor de critics een zure appel. Toch heeft Netflix deeltje twee zonder schaamte aangekondigd. Gelukkig is dat niet het enige wat 2018 te bieden heeft, want man, man, man wat komen er een hoop films uit. The future looks bright!

Laten we beginnen met de superhelden. Het jaar 2018 is namelijk een jaar vol oorlog, vreemde projecten en drama verhalen. Je kunt in ieder geval altijd terugvallen op Marvel met zijn gouden formule en kleurrijke cast. Zo luiden we dit jaar in met Black PantherMarvel’s eerste Afrikaanse superheld met oprecht een belachelijk budget voor CGI. De trailer maakt dan ook flinke indruk en belooft een spectaculaire opbouw naar die andere film: Avengers: Infinity War. En dat is waar the shit out of the pan rijst. Bijna veertig bekende gezichten uit het Marvel Cinematic Universe komen terug in die film! Ik heb er nu al zin in.

Deadpool 2 zal daarnaast ook de nodige humor en gore bevatten waar iedere man vrolijk van wordt. Er is echter ook flink wat thriller en spanning in aantocht. Annihilation wordt een extreem spannend verhaal met de nodige jump scares. Er wordt een soort vaag gordijn met allerlei kleuren ontdekt. Daarachter blijkt een heel andere wereld te bestaan, maar het is wel dezelfde planeet. Een soort chemisch stofje in de lucht (denk ik) zorgt ervoor dat de hele natuur fucked is. Diersoorten mengen met elkaar, planten worden helemaal anders en er is dood. Heel veel dood. Een andere film waar ik nu al naar uitkijk is Mortal EnginesDat komt vooral door de trailer, maar als je hoort dat Peter Jackson (die van Lord of the Rings) het regisseert word je helemaal blij.

https://www.youtube.com/watch?v=bEC8v8AjydI

Daarnaast komen er meerdere sequels uit die toch wel gekeken worden. Zo is er voor de actieliefhebbers Pacific Rim 2 of wat dacht je van Mission Impossible 6(!). Zelfs Jurassic World komt met een sequel genaamd Fallen Kingdom. Er komt daarnaast ook een langverwacht vervolg op The Incredibles en geef maar eerlijk toe, daar zat je op te wachten! Maar vanwege een logisch bruggetje naar het volgende onderwerp games eindigen we met een trailer van Ready Player One. Een heus verhaal over VR gamen, jaren ’80 popcultuur en flink wat easter eggs.

Games in 2018

Je bent waarschijnlijk nog volop bezig met games uit 2017 of misschien zelfs uit 1990? Je krijgt er in 2018 helaas (?) een hele hoop games bij die je niet kan missen! Ik hoop dat je spaarbankboekje een beetje vol zit of dat je een flinke PSN Card hebt, want ze kloppen het geld uit je zakken. Gelukkig hebben een groot deel van de developers beseft dat de mensen een beetje klaar zijn met geldklopperij. Verwacht dus niet teveel microtransacties, maar voor heel goede games in 2018.

games

We kicken de games van 2018 af met Monster Hunter: World. De eerste Monster Hunters braken vooral in het Oosten door. Met deze nieuwe game hopen ze echter wereldwijd spelers te plezieren. Dat is waarschijnlijk geen probleem, want de game ziet er prachtig uit. Ben je echter meer van de piraterij en het aankloten op zee met je maten? Sea of Thieves komt in 2018 naar de Xbox One en belooft ontzettend veel fun voor de speler. Samen op schattenjacht of oorlog op zee komt allemaal terug. Alleen moet je in deze game wel samenwerken om te overleven, want zelfs Jack Sparrow heeft een crew nodig.

Inmiddels komt Far Cry 5 ook steeds dichterbij met haar release.  Als je de vorige delen hebt gespeeld weet je wat je kan verwachten. Alleen is de setting dit keer in Amerika en maakt die flinke indruk. Een dorpje genaamd Hope Country dat gebaseerd wordt op Montana wordt overspoeld door fanaten. Je weet hoe fanatieke Amerikanen kunnen zijn hé. Ga je toch liever naar het Wilde Westen? Red Dead Redemption 2 baby! Rockstar is altijd te vertrouwen als het aankomt op een goede game. Je bent dit keer een crimineel die een nogal grote bek heeft en dat is natuurlijk dikke fun. Het speelt zich af voor de gebeurtenissen uit deel 1 dus je kunt zonder schuldgevoel knallen. Tenzij het blijkt dat jij de crimineel bent die John Marston’s familie uitmoord. Dat zou lullig zijn!

Vorig jaar riepen we nog dat God of War er aan kwam. Hij heeft 2017 echter niet gered en nu is ons beloofd dat 2018 het jaar wordt. En dat de actie nog even bruut is en het stijltje best wel tof verzacht de pijn van het wachten. De gameplay is indrukwekkend en de game blijft in zijn core absoluut God of War. Alleen wordt het iets lastiger om met een jong kind aan je arm goden te doden. Maar een klein beetje hoor.

We sluiten de lijst af met The Crew 2 vanwege de awesome trailer. Overduidelijk geïnspireerd door Inception en zeer tof om te zien. Daarnaast lijkt het erop dat ze veel geleerd hebben van de spelers en dat deeltje 2 veel beter wordt. Laten we eerlijk zijn en toegeven dat The Crew namelijk wel wat foutjes had en niet al zijn beloftes waarmaakte. Met het tweede deel kun je in ieder geval te land, ter zee en in de lucht de beste worden!

 

Total
27
Share