Neerlands trots: Wajer 38

Wajer & Wajer, een merk waar ik persoonlijk nog niet van gehoord had. Vreemd, want ik ben groot fan van dit soort bootjes. En was vorige week dinsdag dan ook in één klap fan van de Wajer 38! Toen was ik namelijk op Ibiza om dit jachtje ‘te testen’. Niet vervelend!Wajer 38 - 2

Wajer & Wajer

Wajer is een watersportfanaat en heeft het grootste deel van zijn leven gespendeerd op het water. Deze perfectionist volgde zijn hart en begon zelf boten te bouwen op de Loosdrechtse plassen in 1992. Een jaar later begon hij met zijn zoon Wajer & Wajer in Heeg, in Friesland. Na veel jaren leveren van kwaliteit wordt de werf nu wereldwijd herkent. Met vertrouwde vestigingen aan de Franse Côte d’Azur en op Ibiza, opende Wajer & Wajer onlangs vestigingen in Genève, Mallorca, Miami en de Hamptons. Deze groei is naar eigen zeggen te danken aan het hoge kwaliteitsniveau en de onbeperkte mogelijkheden tot customizing.

Dat de kwaliteit van de motorboten hoog is, kan ik beamen…Wajer 38 - 6

Motorboten op Ibiza

Op Ibiza wordt heel wat ‘gemotorboot’, dat werd al snel duidelijk toen we in ‘Puerto Deportivo Betafoch’ aankwamen. Maar niemand had zo’n mooie motorboot als wat er in de verte aan kwam gevaren: de Wajer 38, het paradepaardje van Wajer & Wajer. Deze boot wordt dagelijks gebruikt om potentiële klanten mee het water op te nemen en kennis te laten maken met de kwaliteit.

Ondanks ik (nog) geen potentiële klant ben, mocht ik toch plaats nemen op deze tot in details perfecte ‘schip’. Ik zat goed mis toen ik dacht dat we een relaxed boottochtje gingen maken. Meteen toen we de haven uit waren ging het gas er op. Een motorboot heb je om te gassen! En dat deden we. Met 45 knopen, zo’n 80 kilometer per uur, ‘vlogen’ we over het water. Er was flink wat wind en golven, dus el capitan zijn stuurmanskunsten werden goed getest!

We kwamen aan bij Formentera, waar trouwens een van de helderste wateren van Europa te vinden zijn, om even voor anker te gaan. Ik aarzelde geen moment en ging de boot ook even van onder bekijken. Heerlijk om in dat water, tussen die miljoenen euro’s aan jachten te zwemmen! Helaas lag mijn GoPro nog thuis. Een glaasje bubbels er bij en mijn dag kon niet meer stuk!

Wajer 38

Mocht je deze zomer op Ibiza zijn én heb je minimaal 6,5 ton op je bankrekening staan, overweeg dan om zo’n boot in huis te halen. Al zei de verkoper dat hij meestal niet praat met mensen onder de 30 miljoen, kun je altijd een gokje wagen! Wat moet je weten over deze motorboot? Ten eerste: hij is fucking mooi! Je kan er in slapen, je kan er op slapen, hij is zo’n 11 meter lang, 3,7 meter breed en heeft twee Volvo-motoren met ieder 435 pk!! Het maximale aantal passagiers is 14, maar een stuk of 8 is meer dan genoeg om ook nog comfortabel rond te kunnen lopen. Het instapmodel: €625.000,-, de boot waar wij op zaten: zo’n 9 ton (en dat is niet het gewicht).