Neerlands trots: het superjacht Aquarius

Nederland staat niet bekend als een land met veel superjachten. In ieder geval niet in onze wateren. Gelukkig staan we als land wel bekend om het ontwerpen, bouwen en inrichten van de meest geweldige jachten. Het nieuwste project van ons kikkerland is een 92 meter lang jacht. Het bootje is, op 3 september 2016, in Aalsmeer gelanceerd tijdens een privé ceremonie en ze staat bekend als superjacht Aquarius.

Stille jacht

Dankzij een samenwerking met Feadship van Voogt Naval Architecture en Sinot Exlusive Yacht Design, kan ons land weer een mooi jacht op zijn CV zetten. Met de conventionele boog aan de voorkant van het gevaarte en de torenhoge structuur, heeft het schip een duidelijk kenmerk van haar architect. Daarnaast is de Aquarius het stilste jacht ooit. Dus kijk goed om je heen, wanneer je gaat zwemmen of met je boot gaat varen richting Aalsmeer. Waarschijnlijk is het jacht toch niet te missen, niet alleen door de grootte, maar ook door het complex LED licht systeem. En aangezien het grootste deel van de binnenkant bestaat uit glas zal de Aquarius harder schijnen dan de eerstvolgende vuurtoren.

Huwelijksboot

Bovendien, is het interieur versiert met schilderijen uit de privécollectie van haar eigenaar, Steve Wynn. Een weerspiegeling van zijn ervaring met luxe, volgens de eigenaar. Het superjacht Aquarius heeft genoeg plek voor veertien gasten die helaas wel zeven kamers moeten delen. En voor wat privacy heeft de eigenaar zijn eigen VIP suite inclusief balkon met uitzicht over zee. Dit alles heeft twee jaar van intens ontwerpen gekost. Waarna een perfect huwelijk is ontstaan tussen exterieur en interieur, alsof de zee het jacht heeft gebaard.

Jonger model

Het is niet gek dat de eigenaar een stijlvolle kijk heeft op luxe. Steve Wynn is eigenaar en oprichter van Wynn’s Resorts Limited, een ontwikkelaar van luxe hotels en casino’s. Zijn nettowaarde wordt dan ook geschat op een schamele 2,5 miljard dollar. Hij kan nu gelukkig zijn oude superjacht, het 67 meter lange vlagschip Maria, inruilen voor een jonger model. Eerst wat testritjes maken op de wilde wateren van de Noordzee.

Foto: Superyacht TimesESSENTIALSMEER ESSENTIALS