Dit zijn de beste rooftop bars van Nederland

Weet je wat echt chill zou zijn? Als een plein een stukje hoger zou zijn! Een chillspots van de hoogste klas. Precies ja, een dakterras*. Jup, alles is beter op een rooftop. Daarom gingen we op zoek naar de beste rooftops van Nederland, om die nazomerse avonden te besteden.

Tofste rooftop terrassen van Nederland

1. Volkshotel | Amsterdam

Voor een lekkere laidback avond in Amsterdam kun je ‘m zeker gaan chillen op het dakterras van Canvas, bovenop het Volkshotel. Je wordt getrakteerd op een ‘overrompelend uitzicht en de kans om een verse kater op te lopen’. Want nachten bij Canvas eindigen nooit vroeg..

Meer info.

2. The Suicide Club | Rotterdam

Ook in The Suicide Club kun je tot in de vroege uurtjes genieten van een prachtig uitzicht. Ditmaal over Rotterdam. Een gezellig terras, genaamd Cloud 8, bar vol fijne cocktails, barbecue en heel veel lekkere lounge plekken staan er op je te wachten. Absoluut een van de tofste hotspots van Rotterdam!

Meer info.

3. W Amsterdam | Amsterdam

Bovenop het vijfsterrenhotel W Amsterdam vind je de W Lounge en MR PORTER. Twee plekken omringt door het prachtige dakterras in het centrum van de stad. Het is een smalle rooftop, maar dat doet niet af aan de sfeer. Als je het écht warm hebt kun je zelfs een duik nemen in één van de langwerpige zwembaden. Haal je liever geen nat pak? Vergaap je dan aan een van de heerlijke cocktails of ga een hapje eten.

Meer info.

4. WT Urban Kitchen | Utrecht

Eten op hoog niveau doe je bij Watertoren Urban Kitchen in Utrecht. Zodra je bestelling arriveert zul je voor een lastige keuze staan: gaat je aandacht uit naar het eten of het verbluffende uitzicht? Probeer het te combineren!

Meer info.

5. HOPP | Amsterdam

HOPP is absoluut het groenste dakterras van Amsterdam en misschien zelfs wel van Nederland. Geniet er van hippe hapjes en drankjes, lekkere chillmuziek of een yogasessie op donderdagochtend om 7.30u. Of niet. Maar één ding is zeker: je bent als een hengel in het water op dit dakterras!*

Meer info.

6. VANE | Eindhoven

Op 1 september opent het nieuwe NH Collection-Hotel in de Groene Toren in Eindhoven. Op de bovenste verdieping zit cocktailbar VANE, waar topkok Casimir Evens en cocktailkoningin Tess Posthumus met de scepter gaan zwaaien. De naam VANE is afgeleid van ‘windvaan’. Want wind zal er zijn op 14 verdiepingen hoogte. Maar het uitzicht maakt alles goed!

Meer info.

7. Op het dak | Rotterdam

Oké, misschien is dít wel de groenste rooftop van Nederland. Het eten dat Op Het Dak serveert is namelijk gemaakt van ingrediënten van lokale (stads)boeren én van hun eigen tuin dat ook zich ook op het dakterras bevindt. Wajoo!

Het is een zeer hip plekje in Rotterdam, het eten is er goed en de mensen zijn fijn. Wat wil je nog meer?

Meer info.

8. Floor 17 | Amsterdam

De barbecue is in dit geval géén Weber*, maar een Green Egg. Op het dakterras zelf bereiden de dames en heren van Floor 17 een heerlijk maaltje op de BBQ. Ondertussen kun jij chillen, lounchen en genieten van het bizar mooie uitzicht over de hoofdstad. Floor17 host vaak events op hun dakterras, zo kon je er laatst bijvoorbeeld in een grote bubbel slapen onder de sterren!

Meer info.

9. The Penthouse | Den Haag

Met 135 meter is The Penthouse hoger dan het restaurant in de Eiffel Toren en daarmee het hoogste restaurant van Nederland! Deze op Manhattan geïnspireerde The Hague Tower heeft een uitzicht waar je U tegen zegt. Pop een champagne open in de Sky Bar van dit restaurant en je geniet op hoge hoogte.

Meer info.

10. Skylounge | Amsterdam

Waar je ook kijkt, overal word je getrakteerd op het mooiste uitzicht over Amsterdam dat je maar kan wensen. Maar de traktatie bestaat uit meer. Elke avond mixen de DJ’s én cocktailshakers de perfecte atmosfeer. Tot diep in de nacht kun je terecht bij Skylounge.

Meer info.

11. Dâk | Rotterdam

Dé tip voor de zomer van 2017 is onze eigen Rotterdam. Óf ‘Costa del Roffa’, zoals ze het bij Dâk noemen. Geen urenlange vliegreis, maar wel de tropische frozen margarita’s en exotische livemuziek. Het nadeel hieraan, het is een pop up rooftop. De bovenste verdieping van parking Westblaak wordt elke zomer omgetoverd tot een tijdelijk dakterras. Dit jaar van 21 juli tot en met 13 augustus. Dus hou het in de gaten voor 2018!

Meer info.

* (Swifty, 2016)

Total
15
Share