Deze 10 natuurlijke baden moet je bezocht hebben in je leven

Of je nou naar een verjaardagsfeestje gaat of je gaat op reis, je moet je zwembroek altijd meenemen. Al is het maar om even een duik te nemen in het zwembad van een hotel of wie weet wordt er wel een sicke poolparty georganiseerd. Daarnaast kennen veel landen ook eigen natuurlijke baden, gevormd door erosie van de natuur. Sommigen lenen zich ervoor om even een momentje te nemen met je chick, bij anderen kan je beter je (zwem)kleding aanhouden, want nieuwe toeristen zijn op de loer. Maar dat neemt niet weg dat je deze tien natuurlijke baden eens moet bezoeken, want ze zijn werkelijk prachtig!

Hamilton Pool – Texas

In de buurt van Austin (Texas) vind je Hamilton Pool. Dit natuurlijke bad is erg geliefd bij de Texanen om verfrissing te zoeken in de warme, droge zomermaanden. Door de erosie van een ondergrondse rivier is duizenden jaren geleden een deel van het aardoppervlak ingezakt. Hamilton Pool wordt gekenmerkt door het jade groene water en de 14 meter hoge waterval.

Rights: Jeff Peters | Dan Pancamo

Devil’s pool – Zambia

De Victoriawatervallen in Zambia worden, met een breedte van ruim 1700 meter, gezien als de grootste watervallen ter wereld. Per minuut stort er ruim 500 miljoen liter water naar beneden! Gedurende het droge seizoen van september tot en met december staat het water lager en is de stroming zwakker. Het is dan mogelijk om over de rand van de 100 meter hoge waterval heen te kijken vanuit Devil’s Pool. Wanneer je Devil’s Pool betreed denk je dat je laatste minuut geteld is, op onderstaande foto’s is te zien waarom!

 Rights: Molly Tolzmann | Matb624

[irp posts=”60214″]

Bondi Iceberg Pool – Australië

Dit bad dankt zijn naam niet aan de ijsschotsen voor de kust of het koude water, want het ligt aan de Tasmaanse zee in Australië. De Bondi Iceberg Pool dankt zijn naam aan het feit dat het bekend staat als natuurlijk winterzwembad. Nu is de winter in Bondi alles behalve koud, want de plaats kent het hele jaar door een steady gemiddelde temperatuur van 25°C. Het bad is niet natuurlijk gevormd, maar het staat in verbinding met het water van de oceaan, de golven kunnen zelfs in het bad slaan!

Rights: Russellstreet | Andrew K

Ik Kil Cenote – Mexico

Je zult vast eerder foto’s van Ik Kil Cenote in Mexico gezien hebben. Dit natuurlijk water ligt vijfentwintig meter onder het aardoppervlak en is te bereiken door met een trap naar beneden af te dalen. Het water is veertig meter diep en heeft een prachtige blauwe kleur. Het water wordt gebruikt om te ontspannen maar ook voor rituelen.

Rights: Suseboy

Havasu Falls – Arizona

The hidden gem of the Grand Canyon wordt het ook wel genoemd. De Havasu Falls zijn gelegen in het Havasupai Indianen reservaat in het Grand Canyon National Park. Het natuurlijke bad wordt gevormd door een dertig meter hoge waterval die van een klif af stort. De groen/blauwe kleur van het water steekt af tegen de omgeving en maakt deze bron zo bijzonder. Om dit bad te bereiken dien je een flinke wandeling te maken door de hete zon van Arizona, je staat dan ook te springen om een duik te wagen wanneer je dit water ziet.

Rights: Alan | Sean Hagen

Blue Lagoon – IJsland

Bij het horen van de naam Blue Lagoon maak ik al snel de associatie met een cocktailbar of een tropische bestemming, maar ook IJsland kent een Blue Lagoon. Nu staat IJsland al bekend om de vele geisers en warmtebronnen, dus sta je hier vast niet versteld van. Maar wanneer je je in Blue Lagoon begeeft is het net of je in een tropisch paradijs bent, op de temperatuur boven het water na dan. Het natuurlijke bad heeft een lichtblauwe, melkachtige kleur wat je doet denken aan een wit bountystrand.

Rights: Patrick Nouhailler |  Moyan Brenn

Kuang Si Falls – Laos

De Kuang Si Falls zijn niet voor niets geliefd bij toeristen om even wat foto’s te maken of een duik te wagen. De vele kleine watervallen creëren kleine intieme baden. Veel privacy zul je echter niet hebben, want de plek is erg toeristisch, maar dat neemt niet weg dat je even kunt zwemmen in de jungle!

Rights: Aussie Assault | Shankar s.

[irp posts=”34151″]

Fairy Pools – Schotland

Ook Schotland kent, ondanks het doorgaans grauwe weer, natuurlijke baden. De Fairy Pools zijn een populaire attractie voor de echte avonturiers. Echt relaxen doe je niet in de Fairy Pools, want het water is erg koud en er wordt aangeraden om een wetsuit aan te trekken. Maar waarom zou je dan gaan zwemmen? Omdat Fairy Pools bekend staan om het wild swimming. Het lijkt een beetje op canyoning, maar dan zwem je een soort route die je door grotten en langs enkele watervallen en baden brengt.

Rights: Daniel Stockman

Grotta della Poesia

Gelegen aan de Adriatische Zee is Grotta della Poesia een overblijfsel van een ingestorte grot. Het kalksteen geeft het water en de binnenkant van het bassin mooie kleuren. De vertaling van Grotta della Poesia is ‘de poëzie grot’. Het gebied is een archeologische plek waar honderden Griekse en Latijnse inscripties gevonden zijn.

Rights: Franconardottophotgraphy

Las Grietas – Galapagos Eilanden

Nu zijn de Galapagos Eilanden al uniek in zijn soort en is het voor velen een droom om deze eilanden te bezoeken. Het ruwe aardoppervlak is ontstaan door vulkanisme en je zult op sommige eilanden weinig vegetatie vinden. Las Griets, wat letterlijk ‘de scheuren’ betekent, zijn kloven die ontstaan zijn door het afkoelen van gesmolten lava.

Rights: Boyd Dwyer

Welk natuurlijk bad je ook gaat bezoeken of op je bucketlist gaat zetten, je moet er eerst naartoe. Het vinden van het juiste ticket kan een flinke opgave zijn. Check snel en makkelijk voordelige vliegtickets op WTC. We zien graag je foto’s!ESSENTIALS