Muziek ontdekken doe je zo!

Talloze apps, websites en programma’s laten je muziek streamen tegenwoordig. Met de steeds sneller wordende internetverbindingen zal dit alleen maar makkelijker en sneller gaan. Maar tegenwoordig hebben we er een handje van om muziek leuk te vinden, die juist anderen (nog) niet kennen. Vrijwel elke muziekliefhebber heeft deze tik. Maar Manify zou Manify niet zijn als we je niet even zouden helpen! We zetten een aantal programma’s/apps/websites op een rijtje die jij MOET hebben om nieuwe muziek te ontdekken!

Wavo.me

wavoWavo.me is een prachtig mooi vormgegeven website en laat je heel handig muziek ontdekken op verschillende manieren. De kracht van Wavo is dat het sounds van verschillende platformen, zoals YouTube en Soundcloud, combineert. Je kunt, net als bij Spotify, een playlist aanmaken en aan de hand daarvan ‘recommendations’ krijgen. Zo ontdek je nieuwe muziek die je anders nooit zou hebben gehoord. Ook op gebied van Genre en je Mood kun je nieuwe muziek ontdekken. De verschillende Moods waar je uit kan kiezen zijn: Party, Chill, Sex, Work-out en Focus. In deze Moods heb je ook weer keuzes tussen subgenres.
Verder kun je elkaar volgen en elkaars playlists beluisteren. Ook het uploaden van eigen werk is mogelijk aangezien Soundcloud en YouTube (onder anderen) geïntegreerd zijn.

Eindoordeel:

Vormgeving: 9,5 – Handigheid: 8 – Snelheid: 6 – Ontdekken van goede muziek: 7

VK.com

vkontakte_logoVKontakte heet voortaan VK. Het is eigenlijk de Russische Facebook en is Facebook  ná het grootste sociale netwerk van Europa. Ongeveer 100 miljoen gebruikers telt VK en dat is vrij gek om te bedenken als je de website ziet. Het ziet er namelijk niet uit. Zelfs Facebook zag er in z’n beginjaren nog beter uit. Maar je vindt er werkelijk ALLE muziek op! Je kunt het zo gek niet bedenken of een gekke Rus heeft het wel geupload. Zo stream je alles wat je wilt en als je even goed Googled vind je een plug-in waarmee je de muziek meteen kan downloaden. Maar dat mag natuurlijk niet!

Ook op VK heb je de mogelijkheid om, aan de hand van je playlist, nieuwe muziek te ontdekken. Al moet je wel een flinke playlist hebben wil dit werken. Maar er staat zoveel op, dat vind je niet eens op YouTube. Daarom toch een hoog cijfer voor het ontdekken.

Eindoordeel:

Vormgeving: 2 – Handigheid: 8,5 – Snelheid: 8 – Ontdekken van goede muziek: 9

Spotify

spotify-logo-primary-vertical-light-background-rgbSpotify kennen we allemaal wel dus hier gaan we niet te veel woorden aan vuil maken. Voordeel van de streamingservice is dat het heel handig werkt, dat ze vrij veel muziek hebben en dat het via verschillende platformen te bedienen is. Zo heb je een smartphone/tablet-app, een desktopversie en de website. Nadeel is dat het een betaalde service is als je er optimaal gebruik van wilt maken.

Muziek ontdekken gaat heel goed. Maak een playlist aan en druk op Radiozender van de playlist, zo hoor je de tofste nummers!

Vormgeving: 8,5 – Handigheid: 9 – Snelheid: 8 – Ontdekken van goede muziek: 8

22tracks

22tracks-logo22tracks is echt puur gemaakt voor het ontdekken van muziek. De website en app zijn in eerste instantie ingedeeld de volgende steden: Amsterdam, Londen, Brussel en Parijs. Daarna kun je kiezen uit verschillende genres die juist in die steden upcoming zijn. Per genre is er één DJ of artiest die een bepaalde periode zijn/haar 22 favoriete tracks van dat moment laat zien. Dit is vooral niet de mainstream muziek, maar juist de nieuwste tracks die je niet mag missen!

Vormgeving: 8,5 – Handigheid: 9 – Snelheid: 9 – Ontdekken van goede muziek: 9,5

YouTube

youtube_logo_detailOok YouTube kent iedereen wel. Voordeel ervan is dat je er veel muziek kan ontdekken, omdat iedereen maar van alles upload. Dit is ook meteen het nadeel want het gros is gewoon troep. Ook zijn het voornamelijk filmpjes dus werkt het ook wat minder snel. Ze geven wel altijd goed aan welke tracks je leuk zou kunnen vinden.

Vormgeving: 7 – Handigheid: 6 – Snelheid: 5,5 – Ontdekken van goede muziek: 8

Soundcloud

Soundcloud is ook een vrij bekend platform. Vooral voor producers en dj’s is het een ideale website/app om het werk te promoten. Zowel DJ sets als nieuwe tracks staan op de website. Ook Soundcloud geeft artiesten aan die je zou moeten volgen, aan de hand van de sounds die je luistert en wie je volgt.

Vormgeving: 7,5 – Handigheid: 7 – Snelheid: 6 – Ontdekken van goede muziek: 8,5

Shazam

shazam1Shazam is een app voor je smartphone of tablet. Als je ergens bent en je hoort een liedje dat je gaaf vindt, dan open je de app, je drukt op de knop en de kans is groot dat Shazam de titel en artiest voor je heeft klaar staan. Het is een prachtig concept, helaas heeft de onbetaalde versie wel veel reclame en werkt het nog niet optimaal. Met veel omgevingsgeluid herkent Shazam het nummer niet en de database is nog niet zo groot als bijvoorbeeld die van VK. Maar dit zit er wel aan te komen!

Vormgeving: 6 – Handigheid: 7 – Snelheid: 6 – Ontdekken van goede muziek: 9

Beatport

Logo_BeatportBeatport is een website speciaal voor en door DJ’s. Per genre vind je hipste tracks en remixen. Dus geef je een feestje, check vooral Beatport even. Beatport is een super concept en dus, zoals alles, overgenomen door SFX. Meer daarover lees je hier.

Vormgeving: 6 – Handigheid: 7 – Snelheid: 7 – Ontdekken van goede muziek: 8ESSENTIALS