Must-wear: De hoed

Hoeden zijn van alle tijden, ze kunnen een echte aanvulling zijn voor je outfit. Zodra de zomer festivals er weer aan komen, komen de hoeden dan ook weer uit de kast. Vaak zien we dan de strohoeden. Maar buiten deze leuke strohoeden, zijn er zo veel meer hippe andere hoeden die je stijlvol combineert met je outfit. Wat dacht je van een basic shirt, met een opgerolde spijkerbroek en hippe hoed van vilt?

Kijk maar eens hoe je diverse hoeden op een toffe wijze in je dagelijkse outfit kunt verwerken. Aarzel niet en ga eens voor een mooie hoed! Een goede hoed kan je casual look namelijk helemaal af maken en is zeker niet suf of saai.

Hoe combineer je de hoed

Als je niet voor een stro-hoedje gaat, kies dan altijd voor een donkergekleurde hoed (zwart, grijs, bruin of blauw) gemaakt van (wol)vilt. Strohoeden zijn voornamelijk voor het strand of festivals. Maar in het dagelijkse leven kun je bijvoorbeeld gaan voor een bowler of een porkpie.

  • Voor een toffe minimalistische en casual look ga je helemaal in het zwart. Zwarte hoed, zwart shirt en zwarte katoenen broek. Een rustige outfit die alles behalve saai is. Met de hoed als accessoire komt je outfit veel meer tot zijn recht.
  • Voor een streetstyle look combineer je een spijkerbroek met overhemd. En als finishing touch een platte pet in zwart, bruin of donkerblauw. Gegarandeerd succes!
  • Voor een chique en trendy look draag je ook een hoed van vilt in een kleur naar keus, een donkere spijkbroek, colbert en leren schoenen. Zorg er dan wel voor dat de kleur van je hoed niet de zelfde is als van je colbert/schoenen. Belangrijk hierbij is dat de kleur van je colbert wel overeenkomt met de kleur van je schoenen.
Een hoed is niet altijd geschikt
  • Wanneer je een driedelig kostuum draagt dan kun je de hoed beter in je garderobekast laten liggen. Je komt tenslotte niet uit de jaren 20 of 30. Tenzij je een maffiabaas bent natuurlijk.
  • Wanneer een hoed niet helemaal past sla je de plank flink mis.
  • Draag een hoed nooit boven een ingewikkelde outfit. Te veel!


ESSENTIALS