Het is weer Movember

Je scheermes kan voor de komende tijd achter slot en grendel, want het is weer Movember! Tijdens heel deze maand laten mannen over heel de wereld hun snor staan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkanker. Iedere dag krijgen 28 mannen in Nederland te horen dat ze prostaatkanker hebben, en sterven ruim 7 mannen aan de gevolgen van deze ziekte. Die cijfers zijn mede zo hoog omdat mannen uit onwetendheid of schaamte te laat aan de bel trekken bij hun arts. Teelbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen tussen de 15-30 jaar en de laatste jaren neemt het aantal patiënten in Nederland sterk toe.

Deelnemers aan Movember doorbreken het taboe rondom prostaat- en teelbalkanker door zich een maand lang niet te schamen voor hun snor. Deze campagne is uniek omdat deelnemende mannen, de zogenaamde Mo Bros, een hele maand op rigoureuze wijze hun uiterlijk veranderen.

De Movember Snor

movember shieldMaar Movember gaat ook over lol hebben en de wereldwijde terugkeer van de snor. Want we zien de snor tegenwoordig overal: Natuurlijk op de bovenlip, maar ook op t-shirts, op wijsvingers, op wijsvingers die staan afgebeeld op t-shirts, op ringen, onder brillen, op slabbers, chocolade repen, op fietssturen, als logo van een ultrahip online mannenlifestyle magazine, enz..

Over Movember

snorremansIn 2003 startte een groep vrienden Movember in Australië. Als snel breidde de campagne zich uit. Vorig jaar is wereldwijd € 99,6 miljoen opgehaald door 1,1 miljoen deelnemers in 21 verschillende landen. Dit jaar wordt Movember voor de vijfde keer georganiseerd in Nederland. In 2012 haalden 7500 deelnemers samen ruim €500.000,- op voor prostaatkankeronderzoek uitgevoerd door het Nederlands Kanker Instituut.

Door de aandacht voor het goede doel en het op de kaart zetten van de snor support Manify Movember maar al te graag. Daarom roepen we jou op om ook je snor te laten staan en dan het liefst de Manify-snor natuurlijk. Eind november vragen we je om de foto’s op onze facebook-pagina te plaatsen. De persoon met de mooiste Manify-snor gaat er vandoor met de Manify Baard- en Snortrimmert!

 

Movember Shavedown

Gisteren was de Shavedown. Want Movember moet worden gestart met een gladgeschoren kaaklijn en bovenlip. Deelnemende barbiers maken mannen Movember-ready in verschillende Amsterdamse bars. Ze ondersteunen dit initiatief en organiseren samen met Ketel One Vodka, speciale ‘Cocktail & Groom’ avonden waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Check facebook.com/ketelone voor de ‘Groom Calender’.

Voor meer info over Movember, klik je hierrrr.