Wij temmen het Monster

Met het motorrijbewijs op zak is de tijd aangebroken om motoren aan Manify toe te voegen. Naast de vele auto’s, persreizen en events, was het tijd om de eerste motor in Nederland aan de tand te voelen. En de Ducati Monster 821 mocht het spits afbijten.

Koningen van de weg

We gingen niet met één, maar met drie Ducati Monsters de weg op. Je bent meteen één met alle motorrijders. Lekker handjes opsteken naar elkaar en samen genieten van de weg. Dat is het motorgevoel. Af en toe de motor af laten slaan bij een stoplicht of totaal niet weten waar je naartoe rijdt, dat hoort nog een beetje bij de beginnende bestuurders fase.

Monster

De Ducati Monster is voor mij het icoon van de naked bikes. Een naked bike was ook het uitgangspunt van de ontwerper. Het enige wat je nodig hebt is een motor, benzinetank, zadel, wielen en een stuur. En zo geschiedde; in de begin jaren ’90 zag het publiek voor het eerst de Ducati Monster met weinig plaatwerk en tierelantijntjes. Ik ben persoonlijk helemaal weg van de eenvoud.

Tour, Urban of Sport

Het heerlijke van deze Ducati is vrijwel meteen te merken. De Monster 821 geeft je meteen het vertrouwen om heerlijk mee te rijden. Waar je ook rijdt, de Monster heeft voor alles wel een eigen instelling. Tikkeltje meer of minder PK, ABS, tractiecontrole of juist een snellere gashendel. Lekker over de dijken touren in de ‘tour’ stand, door de stad cruisen in de ‘urban’ stand en flink gassen in de ‘sport’ stand. Laat mij maar lekker touren over de dijken en heerlijk genieten van de bochten.

Kleine broer

De Monster 821 is de kleine broer van de Monster 1200. Of je het daadwerkelijk kleine broer kunt noemen is te betwijfelen. Want de Monster 821 heeft (verrassend) 821cc. Misschien vind je dat niet heel spannend, maar het blok perst er 112 pk uit. En dat voor ongeveer 200kg. Voor mij ruim voldoende vermogen.

Prachtige motor

De Ducati Monster blijft voor mij een favoriet. Je kunt er heerlijk een dag op touren of elke dag mee naar je werk. Voor ongeveer €12k staat de Monster 821 voor jouw deur, of in de schuur. Je zult er geen moment spijt van krijgen. En mocht je je A rijbewijs niet hebben, maar wel een A2 rijbewijs hebben, dan heb je geluk. Er is ook een Ducati Monster 821 leverbaar voor het A2 rijbewijs.

Wat een monsters! #ducatimonster821 #ducati #monster #manify #revit @revitsport

Een foto die is geplaatst door Manify.nl (@manifynl) op

Total
0
Share