Manify top5: Mooiste zwembaden ter wereld

Al eerder hebben we de mooiste stranden in Europa op een rijtje gezet, maar daar is het nu een beetje te koud voor. Het liefste neem je nu een duik in wat meer verwarmd water, een zwembad dus. Speciaal voor jou hebben we de 5 mooiste zwembaden ter wereld op een rijtje gezet. En ondanks dat het op veel van deze bestemmingen nu ook gewoon warm is, dus dat verwarmd water helemaal niet nodig is, is het toch heerlijk om in een van deze baden te mogen duiken.

#5. De Balcony Pools in Mumbai, India

Mooiste zwembaden ter wereld1

Dit knap staaltje architectuur resulteert in een zwembad op ieders balkon! Het ziet er ten eerste super uit en ten tweede kan je in alle rust genieten van je eigen privé zwembad, zonder dat er iemand een bommetje naast je maakt.

#4. Grace Santorini infinity pool in Griekenland

Mooiste zwembaden ter wereld3

Het uitzicht dat je hebt als je in deze infinity pool ligt is fenomenaal! Vandaar ook een welverdiende plek op nummer vier van de mooiste zwembaden ter wereld.

#3. Grootste zwembad ter wereld in San Alfonso del Mar in Chili

Mooiste zwembaden ter wereld4

De prachtige ligging, het heldere blauwe water en de luxe zijn niet de reden dat dit zwembad op nummer drie staat in onze top 5. Vooral de grootte doet ons verbazen. Het zwembad is zo’n 1 kilometer lang en bevat 250 miljoen liter water! En op sommige plekken ligt de bodem zelfs op 35 meter diepte. Hiermee is het het grootste zwembad ter wereld. Het water wordt uit de Pacific Oceaan gehaald en gefilterd. Het heeft zo’n 2 miljard euro gekost om te maken en het onderhoud komt jaarlijks neer op zo’n 4 miljoen euro.

#2. One&Only infinity pool op de Maladive

Mooiste zwembaden ter wereld2

De Maladive zijn een paradijs op aarde. En als je dan ook nog eens zo’n prachtige infinity pool plaatst met uitzicht op zee, zee en nog eens zee, dan verdien je wel een plaatsje in de top5 mooiste zwembaden ter wereld. Het heldere water van de oceaan en het zwembaden zijn in perfect balans en daarom kan je hier genieten van de ultieme rust!

#1. Ubud Hanging Gardens op Bali

Mooiste zwembaden ter wereld5

Dit is dé nummer 1. Een keer niet aan zee, maar midden in de bergen. Het groene landschap in combinatie met de mooist geconstrueerde infinity pools zorgen voor een prachtige combinatie. Als je ooit mag zwemmen in deze baden en genieten van al het groen om je heen mag je je zeer gelukkig prijzen!ESSENTIALS