De mooiste houten fiets ooit, is Nederlands!

De fiets, eigenlijk een simpel vervoersmiddel, maar het moet steeds vaker hip zijn. Verschillende designers houden zich hier mee bezig, zo zijn er al verschillende houten fietsen op de markt. Herinner je nog de AnalogOne, die bijna helemaal van hout is gemaakt? Een super gaaf ding overigens! Maar de nieuwe houten fiets van Paul Timmer (what’s in the name) mag er ook zeker wezen!

Houten fiets

Voor komend seizoen een nieuwe racefiets aanschaffen, denk dan maar is na over deze houten fiets. Deze houten (race)fiets is ontworpen door de Nederlandse houtontwerper Paul Timmer en bestaat voor het grootste gedeelte uit… hout! Hij is superstrak afgewerkt en ziet er simpel en tegelijk elegant uit! Dit is er eentje om mee door de straten te scheuren.
Volgens Paul Timmer heeft het frame van hout een groot voordeel ten opzichte van traditionele frames van staal. Houten fietsen zijn namelijk erg comfortabel want hout heeft de eigenschap om trillingen meteen te absorberen. Deze houten fiets is dan ook net zo sterk als een fiets van een metaal! Wel een stukje zwaarder denk ik…ESSENTIALS