Een kluis op wielen: De Mercedes-Maybach S600 Guard

Je hebt vast wel mensen in je omgeving waar je niet altijd goed mee door een deur kan. Mocht je echt bescherming nodig hebben -omdat je het weer eens te bont gemaakt hebt- adviseren wij om een kijkje te nemen naar de Mercedes-Maybach S600 Guard. 

manify-mercedes3

Een kluis op wielen

Op mijn werk hebben we BHV’ers. Dit is een afkorting voor Bedrijfs Hulp Verlening. Mocht ik met mijn hoofd tussen de printer komen, weten mijn collega’s direct wie ze moeten bellen. De Mercedes-Maybach S600 Guard voldoet aan iets andere richtlijnen, namelijk BRV-richtlijnen, wat staat voor Bullet Resistant Vehicles. De naam doet het een ander al  vermoeden; deze Merc moet je kunnen beschermen tegen zwaar bewapende aanslagen.

manify-mercedes7

Dikke Mercedes!

De achterportieren van de Mercedes-Maybach S600 Guard zijn zo kneiterdik dat ze bestendig zijn tegen een aanval met een AK-47. Deze ramen zijn dan ook 250 kg per stuk. Zie je het al voor je? Je wordt beschoten met een automatisch wapen maar je kunt toch eenvoudig je favoriete Netflix serie blijven kijken, relaxed op de achterbank.

manify-mercedes9

Sowieso is alles dikker aan deze auto dan bij een normale S600. Beschermend staal wordt in holtes tussen de carrosserie en het chassis gestoken om de Maybach extra stevig te maken. Ook wordt er gebruik gemaakt van polycarbonaat, dat bij een explosie of aanrijding niet versplintert.

Veiligheid mag wat kosten, want de prijs van Mercedes-Maybach S600 Guard is € 470.000 ex BTW en oh, niet te vergeten, ex BPM.

Source :

Autoblog, AirowsESSENTIALSMEER ESSENTIALS