De nieuwe Mercedes-Maybach S 650 cabriolet is een kunstwerk van luxe

Rides

Maybach was een aantal jaren terug ten dode opgeschreven, totdat Mercedes-Benz Maybach weer op de kaart zette met de luxe S-klasse. Eerst kwamen de Mercedes-Maybach S 500 en S 600, gevolgd door de S 600 Guard met extra bescherming en de S 600 Pullman Guard, wat werkelijk een tank op wielen is. Nu komt het Maybach-label met de S 650 Cabriolet, hun eerste cabrio sinds de wederopstanding waar er maar 300 van worden gemaakt.

Pure luxe

Het nadeel van een cabriolet is dat de passagiers op de achterbank vaak met de knieën in de borstkas gedrukt zitten. Niet bij de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Deze auto gaat namelijk de strijd aan met de Bentley Continental GT Convertible en de Rolls-Royce Dawn in het segment van luxe cabrio’s en hebben daarom alles uit de kast getrokken. Zo is het interieur volledig afgewerkt met leder, aluminium en hout en is hij voorzien van massagestoelen en nekverwaming. Deze uitvoering komt standaard met een ‘welcome pack’, dat bestaat uit een unieke sleutelhanger gemaakt van nappaleder met Maybach-embleem, een eigendomscertificaat en een kofferset, genaamd “the Affinity”. Daarnaast heeft de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet diverse stijlkenmerken, zoals 20-inch verchroomde wieldoppen, koplampen met ingelegde Swarovski-diamanten, specifieke bumpers én een hoogwaardige afwerking van het ‘achterdek’ geïnspireerd op de Mercedez-Benz Style Arrow 460-Granturismo Yacht. Dit is overigens niet verplicht, maar ach, je leeft maar één keer toch?

Mercedes-Maybach S650 cabriolet

Mercedes-Maybach S650 cabriolet

Snelheid

Mocht je ergens €300.000 rond hebben slingeren, want dat kost deze slee, dan wil je natuurlijk wel een beetje gas willen geven. De aandrijving wordt verzorgt door een 6,0-liter V-12-motor met twee turbo’s. Goed voor 630 pk en 1.000 Nm trekkracht. Samen met de vierwielaandrijving zit de S 650 Cabriolet in slechts 4,1 seconden op 100 km/u. De topsnelheid is netjes begrensd op 250 km/h, wat meer dan zat is voor een cabrio.

Mercedes-Maybach S650 cabriolet

Mercedes-Maybach S650 cabriolet

 

tags:
Total
0
Share