Deze verbluffend scherpe video van New York is gefilmd in 12k!

Met de technologie van vandaag wordt de kwaliteit van beelden steeds hoger en hoger. Onze televisies upgraden allemaal razendsnel naar 4k en je kan kan je afvragen of het nog beter kan. Nou, dat kan dus. Waar sommige camera’s de 8k bereiken, bereikt cameraman Phil Holland het bizarre 12k. Hij maakte een video van New York by night en de kwaliteit is verbluffend hoog.

Van 4k naar 12k

Terwijl wij langzaam maar zeker gewend raken aan de haarscherpe beelden van 4k, is de technologie alweer bezig met 8k. Een goed voorbeeld is Netflix. Zij filmden een aantal jaar geleden het derde seizoen van House of Cards al in 6k, om klaar te zijn voor de toekomst. En als je dacht dat 4k indrukwekkend was, biedt 6k negen keer zoveel pixels als het traditionele HD! Dit allemaal terwijl cameraman Phil Holland een film van New York by night maakt van 12k! Kan je je voorstellen hoe goed de kwaliteit is?

12k camera’s bestaan helemaal niet, dus heeft Holland drie RED 8k camera’s op z’n kant gezet en op een speciale Shotover Hammerhead ‘rig’ gezet zodat de beelden vloeiend in elkaar overlopen. Na het schieten van deze plaatjes werden alle beelden digitaal aan elkaar geplakt en voilà: het resultaat is 100 megapixels per beeld!

Verbluffende kwaliteit

De hele video is te zien op YouTube, maar de bizarre kwaliteit is hier helaas niet volledig op te terug te zien. Het uploadlimiet voor Youtube is namelijk 8k en daarbij heeft niemand een 12k beeldscherm waar de kwaliteit van de video op is te zien. Toch geeft de video een mooier beeld en is de diepte niet te vergelijken met een ‘gewone’ 4k video. Sowieso is de video zeker de moeite waard om te bekijken, want ook in 4k en in 8k zijn de beelden scherper dan je je ooit kan voorstellen! Moet je je eens voorstellen dit in de toekomst in nóg betere kwaliteit te kunnen zien.

Total
1
Share