Dit gebeurt er met de aarde als de mens uitsterft

Volgens velen zijn we in rap tempo onze planeet naar de gedverderrie aan het helpen. Daar zit vast en zeker een kern van waarheid in, maar de aarde laat zich niet zomaar kennen hoor. Mochten wij nu met z’n allen dood neer vallen, dan herstelt de aarde zich in verbazingwekkend rap tempo. Althans, volgens de gasten van YouTube-kanaal ‘Mind Warehouse’. Zij voerden een gedachte-expiriment uit en schetste, met prachtige beelden, een toekomstscenario over het leven ná de mens.

Grote honden de baas in de steden en de Eiffeltoren breekt

Binnen enkele uren zal alle elektriciteit uitvallen, aangezien er mensen voor nodig zijn dit draaiende te houden. Vee en kleine huisdieren zullen, niet snel na het verdwijnen van de mens, overlijden. Grotere, sterkere honden zullen uitbreken en in groepen gaan jagen op kleinere soortgenoten. Ook wolven en andere preditors zullen richting de verlaten steden trekken en deelnemen aan het survival of the fittest. 

Na zo’n driehonderd jaar zal een groot deel van de bebouwing opgenomen zijn in de natuur. Grote gebouwen met veel ijzer zullen instorten en de Eiffeltoren of bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge zullen uiteenvallen door corrosie. Maar grote stenen bouwwerken, zoals Piramides en de Chinese Muur zullen nog tienduizenden jaren blijven bestaan.

Life After People

Mind Warehouse heeft beelden gebruikt van de tweedelige serie ‘Life After People‘, van de Amerikaanse zender History.

Total
0
Share