Verlaten Disney Waterpark: Vijftien Jaar Later

CREDITS: Rights: IG @Seth Lawless

Vaten whisky of wijn hebben tijd nodig om te rijpen. De tijd doet iets met ze, waardoor ze extra smaak krijgen en beter worden. Disney’s waterpark River Country sloot vijftien jaar geleden haar deuren, wat per definitie niet echt goed is. Maar nu de natuur vijftien jaar zijn werk heeft gedaan, levert dat mooie, ietwat griezelige beelden op.

Disney waterpark

Disney River Country was het eerste waterpark van Disney en is gelegen in Florida. Het park opende in 1979 haar deuren en stond bekend om haar vier waterglijbanen en groot zwembad. Een jaar na opening overleed een bezoeker aan een bacterie die in het park opgedaan was. Hierdoor kwam het park slecht in het nieuws. In onderstaande video is te zien hoe het park er vroeger uit zag. Dit geeft een mooi contrast met de fotoreportage van het park anno nu.

Vergane glorie

De fotograaf Seph Lawless staat bekend om het fotograferen van verlaten parken, dorpen en gebouwen. Het is echter zijn schuilnaam, omdat zijn praktijken illegaal zijn. Voor deze fotoserie heeft Seph een bootje gehuurd en vanuit die boot heeft hij foto’s gemaakt met een telelens. Hij kon niet alles goed in beeld brengen met de lens dus hij heeft ook gebruik gemaakt van een drone. Twee Nederlandse filmmakers hebben zo ook een indrukwekkende video gemaakt van het verlaten Land van Ooit.

Verbannen

Disney’s eerste reactie was dat hij na deze fotoserie verbannen zou zijn voor alle Disney parken over de wereld. Hij heeft hier echter geen officiële bevestiging van ontvangen, omdat niet aan te tonen is dat hij zich in het park heeft begeven.

Op de website van Seph Lawless is de volledige fotoserie van River Country Water Park te zien.

Total
0
Share