Must-see docu: Avicii True Stories

CREDITS: Facebook Avicii

Het is de droombaan van alle jonge millennials geweest en voor sommige is het dat nog steeds en dat is zeker terecht, want DJ’s hebben de mooiste baan ter wereld toch? DJ’s zijn de rocksterren van nu en dat merk je al snel als je naar hun Instagram of Facebook kijkt. Ze komen op de meest vette locaties en ontmoeten mensen over de hele wereld terwijl iedereen tegen ze op kijkt. Toch zit er een duister randje aan het vak vast en dat merk je al snel als je kijkt hoeveel shows ze moeten doen. Binnenkort komt er een documentaire over het verhaal van Avicii uit. De DJ besloot in 2016 om te stoppen en met ‘pensioen’ te gaan. Om zijn fans het ware verhaal achter dit slechte nieuws te vertellen komt daarom de film Avicii: True Stories in de bioscoop. Op 26 oktober is hij wereldwijd te zien in verschillende zalen.

We nemen afscheid van Avicii

De DJ brak door met het nummer ‘Levels’ en wist daardoor op zijn achttiende de spreekwoordelijke top te bereiken. Als je interviews of de eerste docu van Avicii hebt gezien merk je al snel dat Tim niet bijzonder extravert is. Hij was superblij met de erkenning en genoot volop van het leven als DJ, maar besluit in 2016 te stoppen. Het toeren nam een te grote tol op zijn gezondheid en Avicii is daar heel open over geweest. Nu als officieel afscheid van het toeren komt er een documentaire. Een soort laatste goodbye en bedankje naar alle fans waarin het ware verhaal wordt verteld. Dat is waarschijnlijk iets minder goed nieuws voor zijn managers die de DJ tot het randje duwden. Er was trouwens al eerder een documentaire op Netflix te zien over zijn leven en het drukke tourschema.

afscheid van AvicciHet contrast tussen Avicii en Tim Bergling

Het wordt interessant om straks de twee docu’s naast elkaar te leggen. Het contrast tussen het begin van zijn carrière en het einde laat waarschijnlijk een pijnlijk realistisch beeld zien. Namelijk dat het draaien op top niveau, terwijl managers je constant pushen om te presteren, toch niet zo tof is als we droomden. De aankomende documentaire laat de donkere kant zien van het leven van een super-DJ en alles wat daarbij komt. Daar krijg je een pijnlijk duidelijk en realistischer beeld te zien over welke prijs je betaald om zo famous te zijn. Gelukkig teaset Avicii momenteel op Instagram over nieuwe muziek, maar toeren heeft hij compleet afgezworen.

 

Total
9
Share