Manify top 5: Mannenvoedsel (+recept)

Het vrouwtje is de deur uit en je moet voor jezelf zorgen. Of je wil d’r eens verrassen met een lekker maaltje, maar wil het wel lekker simpel houden. Manify helpt je. We hebben de vijf mannelijkste maaltjes op een rij gezet met korte en simpele uitleg! Eerste tip: Was je handen en pak een biertje voor onder het koken!

#5. Pasta chorizo

pasta chorizo

Heerlijke simpele pasta met lekker veel vlees.

Bereidingswijze: Zet water op en kook de pasta (penne, tagliatelle, spaghetti, enz.) 8 minuten. Je weet dat hij goed is als je er een uit haalt en deze makkelijk met een vork kan halveren. Ondertussen bak je wat uienringen en een paprika (evt. nog olijven of wat ander gezond spul). Hier gooi je de chorizo bij, maar bak deze niet te lang. Daarna een potje rode pastasaus erbij en een afgegoten blikje maïs. Even warm maken en klaar.

#4. Pizza

Supreme_pizza

Echt mannenvoedsel

Bereidingswijze: Ga naar de winkel en koop een diepvriespizza. Maar als je ze zelf wil maken is het nog lekkerder. Koop hiervoor pizzabodems, potje tomatenpuree, curry en alle ingrediënten die je lekker vindt voor er op. Zoals: kaas, salami, garnalen, ham, paprika, ui, artisjokken, ansjovis, enz.. Om de tomatensaus voor op de bodem te maken mix je de tomatenpuree met curry, naar smaak. Dit wrijf je met de onderkant van een lepel op de bodem. Dan gooi je alle ingrediënten er op met wat kruiden. Oregano doet het altijd goed!

#3. Biefstuk

steak

Koop een malse biefstuk bij de slager. Bedenk hoe je ‘m gebakken wilt hebben.

Bereidingswijze: Doe de biefstukkruiden op de biefstuk. Verwarm vloeibare bak en braad boter in een koekenpan. Zorg dat de pan heel heet is en dat de biefstuk niet recht uit de koelkast komt. Dan gooi je de biefstuk er in, zonder er in te prikken of op te drukken! Bak beide kanten mooi bruin en afhankelijk van hoe je ‘m gebakken wilt hebben haal je de biefstuk er uit. Als je ‘m vrij rood wilt dan hoef je ‘m maar heel kort te bakken. Daarna doe je de biefstuk in een aluminiumfolie en laat je ‘m zo een aantal minuten op een bord liggen. Hierna is de biefstuk klaar.

#2. English breakfast

English breakfast

Voor ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds en/of ’s nachts.

Bereidingswijze: Koop een pot witte bonen in tomatensaus (van Heinz), saucijzen, bacon, eieren en tomaten. Bak en verwarm het hele gebeuren en gooi het op een bord!

#1. BBQ

bbq

Tja dit hoef ik je vast niet uit te leggen. Hier heb je in ieder geval een lekker recept voor spare ribs in cola-marinade!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS