Manify top 5: Kerstliedjes

Terwijl de Sint terug zeilt naar het warme zuiden, gooien de fanatiekelingen hun lichtslang al weer in de coniferen. Voortuinen mogen vanaf nu gesierd worden door de meest kitscherige gekleurde verlichting. De geur van de de dennennaalden komt je tegemoet als de Kerstclassics van Skyradio uit je autospeakers klinken. Maar wat zijn nou DE beste kerstclassics? Manify zet de 5 hardste Kerstliedjes even voor je op een rijtje!

Top 5 Kerstliedjes

#5. Mariah Carey – All I Want For Christmas

Ondanks dat deze hit menig vrouw doet meezingen (lees: meeschreeuwen), hoort het toch wel in ons rijtje thuis. De strakke jurkjes en de mooie uithalen van Mariah Carey geven je een echt kerstgevoel. Toch?

 

#4. Band Aid – Do They Know It’s Christmas

De Kerstperiode is niet begonnen voordat we deze hebben gehoord. Het originele nummer stamt uit 1984 en is opgenomen door een groep rasartiesten, van die tijd, om geld in te zamelen voor het goede doel.

 

#3. Bobby Helms – Jingle Bell Rock

Dit Kerstnummer, daterend uit 1957, is door wel 100 artiesten uitgebracht, onder wie bijvoorbeeld ‘The King’ himself: Elvis Presley! Vele doen dit nummer waarschijnlijk denken aan de scene van Home Alone, waar dat ventje hard mee loopt te zingen met z’n kam. Die eerste Home Alone komt trouwens uit 1990!!!

 

#2. Frank Sinatra – Santa Claus Is Coming To Town

Er is maar één echt Kerstbaas buiten de Kerstman en dat is Frenky Sinatra! Vandaar op nummer 2 in de top 5 Kerstliedjes.

 

#1. Chris Rea – Driving Home For Christmas

Want dit is gewoon DE Kerstplaat. Deze staat op eenzame hoogte. Geen andere Kerstplaat geeft je een beter gevoel als je op de dag voor Kerst in de file staat, vol stress van het werk maar toch die blijdschap dat je de komende twee dagen met je schoonfamilie mag doorbrengen en jezelf kan voldouwen met alles wat slecht voor je is alleen maar omdat je weet dat je over een week weer goede voornemens moet hebben en deze over het algemeen gaan over gezonder leven, minder roken, enzovoorts enzovoorts…

Merry Christmas!