Magic Leap creëert de tofste Augmented Reality

Tegenwoordig zien we steeds meer signalen van de trend genaamd ‘gamification‘. Hieronder verstaan we het gebruik van game-elementen in de realistische wereld. Denk bijvoorbeeld aan de Google Glass, het leren rekenen op de basisschool via een spelletje op de iPad of piloten die een vlucht oefenen in een flight simulator. Ook artsen in opleiding maken gebruik van games om van te leren. Deze games worden ook wel serious games genoemd. Op deze manier is het veel uitdagender om te leren of te werken, geeft het meer motivatie en wordt het uitvoeren van taken veel leuker.

Er een bedrijf genaamd Magic Leap, die zich bezig houdt met het ontwikkelen van Augmented Reality. Dit is het realiseren van een virtuele spelwereld in de tastbare omgeving. Dus wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met een schietspel, staan je vijanden ook echt in je kamer. Hoe tof is dat!

Magic Leap

Magic Leap is een idee. Een idee om computers zo te vormen dat ze voor ons werken. Het is een idee dat gebaseerd is op de overtuiging dat mensen geen keuze hoeven te maken tussen technologie en veiligheid, technologie en privacy of tussen de virtuele wereld en de echte wereld. Zij vinden namelijk dat de huidige technologie ons belemmerd in ons dagelijkse leven in de echte wereld en dat de toekomst van de digitale wereld afgestemd moet zijn op de menselijke biologie, fysiologie, creativiteit en gemeenschap. Met deze achterliggende gedachten is een heel team bezig met het verdiepen in de virtuele wereld.

Demonstratievideo

Magic Leap is al een aantal jaar in het geheim bezig met het ontwikkelen van de juiste technieken voor het realiseren van toffe Augmented Reality. De techniek is tot nu toe nog niet zover dat het ook commercieel toegepast kan worden, maar ze hebben inmiddels wel al een demonstratievideo gelanceerd. In deze video is te zien hoever ze al zijn met hun ontwikkeling en hoe het er waarschijnlijk in de toekomst uit komt te zien.

Bekijk hier de demo met eigen ogen en werp een blik in de toekomst. Wij vinden het een toffe ontwikkeling die we goed in de gaten willen houden! Wat jij?ESSENTIALSMEER ESSENTIALS