Villa in Kaapstad met uitzicht op Lions Head

CREDITS: SAOTA
Living

Deze luxe villa in Kaapstad werd gebouwd voor een Brits echtpaar dat in Kaapstad woont. Ze wilden graag een huis met zes slaapkamers en zeven verdiepingen met een spectaculair uitzicht over zee en de Lions Head berg. Tuurlijk, waarom niet. De architecten van architectenbureau SAOTA bogen zich erover met dit verbluffende resultaat. De onderste verdiepingen van het huis zijn volledig gerenoveerd en de bovenste verdieping werd gesloopt om er twee nieuwe verdiepingen voor in de plaats te bouwen.

Luxe villa in Kaapstad

Als inspiratiebron voor de woning namen de architecten Lions Head. De gevel werd bewust donker gemaakt, zodat hij goed in de omgeving zou blenden. Zowel het uitzicht op de zee en op Lions Head in combinatie met de stand van de zon waren belangrijke aspecten bij het ontwerpen van de woning. De zon is van grote invloed op het pand waardoor er op de onderste verdiepingen gebruik is gemaakt van schermen, luiken en lamellen.

De woonkamer kan zowel op het westen als op het oosten helemaal worden geopend. De buitenkant van het gebouw is bekleed met poedercoat aluminium waardoor er een robuuste look is ontstaan. Aan de binnenkant is er walnoothout gebruikt wat een warme uitstraling geeft. Ook zijn er accenten van zwart marmer en glas aan het ontwerp toegevoegd.

Het huis heeft meerdere ongewone details. De cirkelvormige entree bijvoorbeeld, die bekeled is met notenhout, is een van de belangrijkste kenmerken van het huis. De ruimte wordt versterkt door een zwevende houttrap die aan elkaar verbonden wordt door roestvrij stalen staven. Verder beschikt het interieur over een walnoothouten keukenkast, een met graniet beklede zwembad en een bar van carbon weefsel.

Foto’s: SAOTA

Menu
Total
25
Share