Meest luxe oude hotels van Europa

Luxe, iets wat iedereen wel wil. Deze hotels zijn al eeuwen oud en liggen op de mooiste locaties. De oude versieringen stralen karakter en luxe uit.

Luxe uit de oudheid

Grand Hotel Les Trois Rois, Basel (1020) *****

Dit hotel bestaat al bijna een millennium en dat kunnen weinig tot geen hotels zeggen in Europa. Dit is een Zwitsers hotel waarbij het grootste gedeelte van het pand in de 18e eeuw werd gebouwd. Voorheen logeerde er al sinds 1020 gasten in het hotel aan de Rijnover. Dit hotel heeft ruim 100 kamers en zijn allemaal in vijfsterrenplus-klasse ingericht. Kost trouwens wel wat zo een nachtje tukken in dit hotel. 300 Euries per nacht en jij zit voor één dag in het Grand Hotel Les Trois Rois.

The Shelbourne, Dublin (1824) *****

Dit Ierse hotel heeft uitzicht op St. Stephan’s Green en zit op loopafstand van veel beroemde historische bezienswaardigheden van Dublin. Het hotel is compleet gerenoveerd en is nu van hedendaagse comfort voorzien. Zo heeft het hotel 265 kamers en zijn voorzien van laptopkluizen en Ipod-docks. De marmeren badkamers zijn voorzien van luxe bad producten en badjassen inclusief slippers. Verder heeft het hotel een luxe spa en fitness.

Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom (1397) ****

Dit hotel is het oudste bedrijf in Nederland. Ondanks drie grote branden staat De Draak er nog steeds. Het hotel is gelegen aan de Grote Markt in Bergen op Zoom en erg centraal. Alle kamers en suites zijn uniek ingericht en voorzien van karakteristieke details. Ze hebben een breed aanbod van deluxe kamers, Junior Suite, Suite, Superior Suite en appartement. Iedere kamer is voorzien van gratis wifi, een koelkastje met gratis mineraalwater en airconditioning.

Oudste hotels 13 - http://nl.hoteldedraak.nl/

Hotel Interlaken, Interlaken (1323) ****

Dit hotel ligt in Zwitserland en is niet vanaf het prille begin een hotel geweest. Het pand was een voorheen een ziekenhuis, daarna werd dit een klooster en uiteindelijk is het dit hotel geworden. Restanten van de oorspronkelijke muren zijn te vinden in de lobby, de bar en in het restaurant. Het hotel is erg uniek door de mix van oud en nieuw. In totaal heeft het hotel 61 kamers.

Oudste hotels 14 - https://www.facebook.com/

Hotel Elch, Nuremberg (1342) ***

Dit hotel is een klein familie hotel in Duitsland. Het historische karakter van het gebouw wordt gecombineerd met zijn lange traditie van gastvrijheid en vriendelijkheid van de familie Horka. De moderne technologie is zeker aanwezig en terug te vinden in het brede aanbod van kamers.ESSENTIALS