Kunstenaar Alison Moritsugu maakt schilderijen op boomstammen

Over het algemeen zijn schilderijen, die je in een museum kunt bewonderen, gemaakt op schildersdoeken. Maar Alison Moritsugu besloot dit anders aan te pakken. Zij maakte namelijk haar nieuwe collectie aan schilderijen op boomstammen. En dit deed ze niet zomaar zonder enkele reden of achterliggende gedachte..

Log Paintings

Dat is de naam van de collectie van de kunstenaar Alison Moritsugu uit New York. Het doel van deze collectie is mensen bewust maken van de natuur en het milieu. De schilderijen zijn gemaakt op restanten van bedreigde boomsoorten die omgevallen zijn in verschillende landschappen. De schilderingen die op deze boomstammen zijn gezet, laten zien uit welk landschap de boomstam vandaan komt en waar deze dus eerst geleefd heeft. Via deze collectie brengt Moritsugu het milieubewustzijn en de kunstgeschiedenis op een prachtige manier bij elkaar.

Mocht je toevallig op dit moment in New York zijn of ga je er binnenkort heen? De collectie is te zien van 12 november tot 12 december!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS