Zo maken planten je in- en exterieur volledig on point!

Mannen, laten we eerlijk zijn: bloemen zijn om weg te geven en planten, ja daar hebben we eigenlijk niks mee. Maar hoezo niet? Een huis vol planten vinden we wél tof! We denken er gewoon niet aan. En heel veel redenen om het niet te doen kan ik niet bedenken. Het kost alleen een kleine moeite om het bij te houden.

Mooi groen is niet lelijk én kan je interieur een tof effect geven. Een beetje groen in huis geeft je kamer een ontspannen uitstraling en het ziet er direct een stuk frisser uit. Maar er is nogal wat keuze op het gebied van planten dus we hebben even op een rijtje gezet welke planten het beste tot zijn recht komen in jouw interieur.

Kamerplanten

De populaire planten voor in huis zijn cactussen, vetplanten, hangplanten en de grote planten met grijsachtige bladeren. Het beste kun je kamerplanten op een van de volgende manieren combineren met je interieur.

planten 8
Bron: Bloemenbureau Holland

Aan de muur

Met kisten en hangers kun je makkelijk een hele muur decoreren. Hangplanten zijn daarvoor ideaal! Zoals de naam al zegt is het de bedoeling dat deze plant ergens aan of overeen hangt. Je kunt hem bijvoorbeeld ergens aan op hangen, maar je kunt hem ook in een mooie kom plaatsen. De hangplant geeft een lichtelijk tropisch effect en kan mooi over een plank hangen of aan een muur.

planten-6
Bron: ilovemyinterior

Op een voetstuk

Om meer dynamiek in je woning te creëren, zet je een plant op een voetstuk. Je kunt hier een kruk, standaard of zuil voor gebruiken. Dit ziet er het tofst uit met een grote plant. De Areca is hier een goede plant voor én hij zuivert je huis ook meteen. Deze plant staat ook heel gaaf in een grote robuuste pot. Zo blijft de boel lekker fris!

In groepen

Door verschillende kamerplanten bij elkaar te zetten, ontstaat er een mooi contrast. Als je interieur vrij basic is, kun je het met een groep planten een stuk beter maken. Combineer hiervoor grote grove planten met kleinere planten in bakjes. Door verschillende potten en planten bij elkaar te zetten, wordt je woonkamer een stuk creatiever. Het mixen van materialen en structuren kun je blijven doen, zodat de setting elke keer anders is.

Geloof me, als je dit goed op orde hebt, zullen je vrouwelijke gasten verstelt staan!

Achter glas

planten 5

Vooral vetplanten en varens staan mooi in glazen objecten. Door de transparantie is het een bijzondere toevoeging voor je woonkamer. Daarnaast kunnen ze ook prima in de keuken staan. Voordeel van zo’n vetplant of bijvoorbeeld een cactus is dat je er bijna niks aan hoeft te doen en toch ziet het er goed uit. Zo’n klein stilleven is dus ideaal als je niet zo goed bent met planten.

Tuinplanten

De frisse uitstraling van je woning kun je natuurlijk ook doortrekken naar je tuin. Om een exclusieve tuin te creëren ga je voor stijlvol, modern en een beetje groenen vingers. Sowieso maakt een relaxte loungeset je tuin al een stuk luxer en een paar mooie tuinplanten maken dat af! Oh, en een zwembad en barbecue zorgen voor een nóg lekkerder sfeertje!

planten 3
Bron: stijltuinen

Eigentijdse tuin

Als je niet vies bent van kunst, dan kan dat prima van pas komen in je eigentijdse tuin. Een mooi beeld of waterornament doet veel goeds voor de tuinsfeer. Met siergras kun je een border maken en om de tuin meer uitstraling te geven, plaats je wat bomen rondom je huis. De haag kan nog altijd prima en de welbekende buxus blijft daar een van de betere planten voor. Om de boel iets moderner te maken kun je nog natuursteen of grind toevoegen als looppad. Een paar originele en goedgevulde bloempotten maken je eigentijdse tuin af.

Terrastuin

planten 2
Bron: lifestylewonen

De terrastuin is ideaal voor een wat kleiner oppervlak. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je tuin te betegelen of te bedekken met hout en op het andere deel te gaan voor gras. Op het verharde gedeelte plaats je grote plantenpakken waar meerdere planten in kunnen. Siergras, heesters en bloemen zorgen voor een mooie combi. Als je meer van een mediterrane sfeer houdt dan mag een olijfboom niet ontbreken. Deze staat prima in een pot en kan eigenlijk het hele jaar buiten staan. Als de Oosterse sfeer je meer aanspreekt dan staat bamboe goed in je tuin. Ook deze komt prima de winter door. Verder kun je nog een schutting of haag planten om echt privacy te hebben op je eigen terras. Laat dat tuinfeest maar komen!

Landelijke tuin

Als je ruimte genoeg hebt dan is de landelijke tuin perfect. Het beste aan deze tuin is dat je er verschillende stijlen in kunt verwerken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kleurrijke borders, je eigen fruitbomen en een vijver met waterplanten. Bij een landelijke tuin horen natuurlijk ook nog struiken en een paar strakke bomen. Het mag best een beetje grof zijn, zolang het maar goed bijgehouden wordt. Om de landelijke tuin compleet te maken, kun je een buitendouche plaatsen. Die komt vast genoeg van pas 😉

planten-1
Bron: nieuwsblad
Total
5
Share