We hebben sinds kort een Nest Cam IQ en mijn leven is compleet

Laat ik even beginnen met een korte anekdote. Niet lang geleden had er persoon in de centrale ruimte bij onze redactie ingebroken. Hij besloot die nacht op de bank te kakken, de ruit van binnenuit door te slaan en er vandoor te gaan. Als hij het zich nog kan herinneren is hij een mooi verhaal rijker, maar bij ons was er stront aan de knikker. Ik vroeg de beheerders of ze met al die camera’s die er hangen beelden hadden van het voorval. Dat moet toch prachtig zijn om te zien? Bleek dat de camera’s niet opnamen, omdat ze een abonnement te duur vonden. Oké vrij doelloos.

Gelukkig zijn ze daar nu van terug gekomen, maar wij hebben ook het zekere voor het onzekere genomen en hebben een Nest Cam IQ geïnstalleerd op de redactie. En nu is mijn leven compleet.

Niet omdat er inmiddels iemand anders op de bank heeft gepoept en we daar mooie beelden van hebben kunnen maken, maar gewoon doordat het een mega toffe gadget is, die iedere man blij zou maken.

Nest Cam IQ

De Nest IQ Indoor filmt op 4k kwaliteit (kijk, zo kan het ook Opsporing Verzocht) en zoomt in als er beweging is of een gezicht wordt gedetecteerd. Supersight volgt de persoon automatisch en geeft je een heads-up via de app. Deze beveiligingscamera is slim, want hij stuurt een melding naar je telefoon en onthoudt zelfs bekende gezichten.

Overigens is het beeld zowel overdag als in het donker goed van kwaliteit. Een infraroodsensor zorgt voor optimaal beeld in de late uurtjes.

Daarnaast is het niet nodig om de camera handmatig aan en uit te zetten. De Nest IQ registreert of jij aanwezig bent waardoor de camera zichzelf uitschakelt. Zodra je afwezig bent schakelt de cam weer in.

Via de app kun je meerdere camera’s en andere smart devices, zoals thermometers, aan elkaar koppelen om je huis of kantoor volledig smart te maken.

Spraak

Naast de live beelden en mogelijkheid om je geschiedenis tot 12 uur terug te kijken, zit er ook een microfoon in de camera. Zo registreer je makkelijk al het geluid. Maar een extra toffe optie van de Nest Cam IQ is dat je ook via je smartphone kan praten tegen indringers of bekende aanwezigen. Geloof me: dit heeft nu al voor veel hilarische momenten gezorgd!

Nest Aware

Nest Aware doet net een schepje bovenop de smartfuncties die de camera’s van het merk al hebben. Zo word, afhankelijk van je abonnement, je videogeschiedenis verlengt met 10 of 30 dagen. Daarnaast krijg je intelligentere meldingen, die bijvoorbeeld aangeven welk geregistreerd gezicht er gesignaleerd is, zodat je de app niet hoeft te openen om het zelf te zien. Ten slotte kun je ook activiteitszones instellen, ofwel plekken waar de camera extra op moet letten, zoals deuren en ramen.

Heel handig allemaal, maar zonder abonnement werkt het dus ook allemaal perfect. Hadden we dit een aantal weken geleden ook gehad, dan had ik hieronder een video geplaatst van persoon die lekker even een drolletje aan het draaien was op de bank in de gang. Wie weet, in de toekomst!

Total
0
Share