Onderzoek wijst uit: van regelmatig alcoholgebruik leef je langer dan niet-drinkers!

Wetenschappers beweren dat de gemiddelde leeftijd, van kinderen die nu geboren worden, minimaal 85 is. Het record van oudste Europeaan ooit staat op naam van Jeanne Clement. De Franse dame is maar liefst 121 jaar geworden! Ze stierf al wel een tijdje geleden, namelijk in 1997. En toen was de gemiddelde leeftijd van een vrouw nog 78 jaar.

Het geheime recept volgens de dame?  Flink wat port! Uit recente studie is dan ook gebleken: regelmatig alcoholgebruik kan je leven verlengen. Jij wil vast proefpersoontje spelen. Alle redenen om met oud en nieuw te drinken op het leven!

regelmatig alcoholgebruik 1

Onderzoek onthult…

Uit de studie is gebleken dat mensen die regelmatig alcohol nuttigen minder kans hebben om jong te sterven. Dit in tegenstelling tot niet-drinkers. Blijkbaar bestaan die ook. De studie is onderzocht in de Universiteit van Texas, Austin, door psycholoog Charles Holahan. Het experiment is afgenomen bij personen tussen de 55 en 65 jaar en uitgevoerd in een tijdsbestek van 20 jaar. De proefpersonen zijn flink onder de loep genomen en werden gecheckt op sociaal-economisch level, maar natuurlijk ook op fysieke activiteit. Conclusie: sterfelijkheid was het hoogste bij niet drinkers, daarna komen de zware drinkers en de regelmatige drinkers mochten het langst van het leven genieten.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat alcohol een groot sociaal smeermiddel kan zijn en sterke sociale netwerken zijn immers essentieel voor het behoud van geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bij non-drinkers is aangetoond dat zij meer symptomen van depressie bezitten. Bovendien zijn, volgens het onderzoek, een gezond hart en een goede bloedsomloop voordelen van regelmatig alcoholgebruik, met name rode wijn. Het woord ‘regelmatig’ is in deze studie een synoniem voor 1 tot 3 glazen per dag. Aangezien ik doordeweeks niet drink, haal ik die glazen per dag vaak op één zaterdagavond wel in. Ik zie daardoor mijn toekomst rooskleurig in. En als ik mijn plannen voor oudjaarsavond ga bekijken, denk ik dat ik het nieuwe leeftijdsrecord wel ga halen. Proost op 2017 en het leven!

regelmatig alcoholgebruik 2

Total
1
Share