Dit is waarom je je goed moet kleden als je gaat vliegen

De tijden dat iedereen zich zorgen maakte om z’n uiterlijk in een vliegtuig lijken voorbij.. Vluchten zijn vaak lang, dus je trekt het liefst iets comfortabels aan, waar natuurlijk zeker iets voor te zeggen is. Maar als je op een vliegveld loopt en je zou de vliegtuigen wegdenken, dan zou je soms zomaar kunnen geloven dat je op een kamp rondloopt…

En dat is best jammer! Niet alleen maakt het reizen een leukere ervaring, als iedereen z’n best doet om er mooi uit te zien, maar er komen nog een stuk meer voordelen bij kijken…

De voordelen van goed gekleed reizen

Toen vliegen alleen nog maar weggelegd was voor the happy few, was het een stijlvolle aangelegenheid. Zelfs de vintage advertenties uit ‘The Golden Age of Flying’ waren zo cool, dat ze alleen maar bedacht kunnen zijn door mannen zoals in Mad Men. Je kan je zo voorstellen dat het toentertijd voor vliegtuigpersoneel een stuk leuker was om hun baan uit te voeren. Vrolijke, goed geklede mensen om je heen is toch beter als een stel zeurpieten in een trainingspak.

Goed gekleed vliegen

De kans is groter dat je een upgrade krijgt

Vandaar dat het vliegtuigpersoneel je ook liever bevoordeeld als je er wat netter uitziet. Het is dan ook bewezen dat als je goed gekleed bent, dat je meer kans hebt op een upgrade. Anno 2017 is het regelmatig zo dat vluchten overboekt zijn. Dit kan resulteren in een upgrade naar business- of eerste klasse. En geloof me, ze gaan echt geen dude in z’n pyjama of voetbaltrainers-outfit tussen de echte spelers zetten. Dus als je met comfort in je hoofd zat, dan kan je altijd nog beter in je mooie kleding business of eerste klasse zitten, dan in je trainingsbroek in de economy class.

Je houdt ruimte over in je koffer

Zeg eens eerlijk: ga je die oversized ruime kleding, die je voor het vliegen in gedachten had, verder nog dragen op je bestemming? Grote kans van niet, dus laat het lekker thuis in je kast liggen en je hebt ruimte over!

Je voelt je beter over jezelf

Tenzij je jezelf echt een hunk vindt in een AC Milan trainingspak en een Deus petje op je hoofd, is het toch ook gewoon helemaal niks om je zo in het openbaar te vertonen. Letterlijk iedereen vind het fijn om er gestyled uit te zien, dus doe dat dan ook tijdens het reizen. Je hebt meer kans op perks vanuit het personeel en daarnaast voel je je ook gewoon zelfverzekerder.

Redenen genoeg lijkt me? En ander check je gewoon even hoe ze het in the old days deden. We’re flying high!!

Mad-Men-Season-7-Promo-Photos-Tom-Lorenzo-Site-TLO-1_Fotor

 

Total
1
Share