Licor 43 kan altijd!

In de ogen van sommige misschien nog een echt vrouwendrankje, Licor 43. Maar waarom eigenlijk? Omdat het wat zoeter is? Maar dit maakt het juist zo veelzijdig! Puur is Licor 43 heerlijk, maar er zijn tientallen mogelijkheden om het te mixen en de meest uiteenlopende cocktails te maken.

Licor 43

Het drankje uit Zuid-Spanje is een mysterie. Waar komt het recept vandaan en waar bestaat het recept eigenlijk uit? Dat weten maar enkele op deze aarde. Licor 43 bestaat uit, je raad het nooit, drie-en-veertig natuurlijke geheime ingrediënten. Het recept is gebaseerd op Liquor Mirabilis, een drankje al door de Romeinen en onze vriend Columbus op waarde werd geschat. Cartagena, de streek waar Licor 43 wordt gemaakt, is ook de enige plek waar het mysterieuze drankje mag worden geproduceerd.

Licor 43: Het meest veelzijdige glaasje drank, licor 43

Hoezo kan je er zoveel mee dan? Nou, pak bijvoorbeeld een shotglaasje met één blokje ijs en nip ‘m langzaam weg. Of meng ’t met wat citroensap en bruisend water (beter geen spa rood, maar soda water of spuitwater). Doe het dan wel in een groter glas en garneer de boel met 2 schijfjes citroen en een partje sinaasappel.

Wil je iets specialers maken? Dat kan! Dat kan! Sangria! Nee, dat is niet voor vrouwen.. Sangria is echt lekker, vooral als je in de Spaanse zomer-, herst-, winter- en lentezon zit. Het recept: Rode (Spaanse) wijn, Licor 43 (…), beetje citroensap, 4 schijfjes citroen, 4 schijfjes sinaasappel, 4 aardbeien en 6 blokjes limoen. Of, of, of.. Spaanse 43 Coffee: Simpel, Licor 43, koffie, slagroom.

Goed, dit was een kleine greep uit de mogelijkheden die je hebt met het Spaanse drankje. Als je de recepten wilt hebben van cocktails die je kunt maken met Licor 43, kijk dan even op de website. Er staat bijvoorbeeld een recept voor Cerveza 43! Cerveza? Ja da is Spaans voor BIER!

Ga je liever voor iets sterkers? Check dan onze killershots: hier, hier en hier… Of wacht tot aanstaande vrijdag!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS