LG Hom-Bot Square ‘Robotstofzuiger’

Stofzuigen is niet het meest vervelende klusje in huis, maar ook zeker niet het minst vervelende. Toch staat het niet boven aan m’n bucketlist en ik kan me zo voorstellen, jij ook niet. ‘Dat kan je beter een ander laten doen’, maar wat nog veel toffer is: laat het een robot doen! Wij mannen houden van gave gadgets en hoe knap je huishoudster ook is, zo’n robotstofzuiger is ook super interessant. Wij kregen de LG Hom-Bot Square in huis om te testen of het ook écht werkt..

LG Robotstofzuiger

Testhuis één, die van mij: Normaal is mijn huis binnen 10 minuten volledig gestofzuigd (of is het stof gezogen?). Maar toen ik het de robotstofzuiger het liet doen heb ik eerst, vol interesse, een half uur zitten kijken naar dat ding. Zo’n 10 minuten later was hij klaar. In de tussentijd had ik het dus zelf vier keer kunnen doen. Maar het punt is: dat is ook vier keer zo saai. Kijken naar Hom-bot, die op een gegeven moment als je huisdier gaat voelen, is vele malen leuker! Het deed me dan ook pijn om hem af te moeten geven aan mijn collega.

Testhuis twee, Landal Greenpark familiehuisje met meerdere honden(haren): Het voordeel van vakantie is dat je geen huishoudelijke klusjes hoeft te doen. Maar niet als Hom-Bot er bij is, dan wordt er gewoon gestofzuigd. Om te kijken wat zo’n robotje allemaal doet, hebben we een Activeon Actioncam op z’n kop geplaatst en een timelapse gemaakt:

Review: Die LG Hom-Bot zuigt

Heb je een hond, heb je een vrouw die vaak in de rui is, mors je vaak? Dan is die LG Hom-bot zo gek nog niet. Eerlijk is eerlijk, als je een klein huis hebt is het het geld misschien niet helemaal niet waard. Maar ach, het scheelt altijd én het is gewoon een gave gadget. Voor grote oppervlakten is deze robotstofzuiger wel een goede uitkomst. Hij stofzuigt beter dan dat ik had verwacht en vind goed z’n weg tussen verschillende kamers en om obstakels heen. Ook komt hij op plaatsen waar je met een normale stofzuiger niet bij kan, zoals onder de bank of het bed. Als je geluk hebt neemt Hom-Bot nog een van je favoriete sokken mee onder het bed vandaan.

Eén klein nadeel is dat je wel moet opruimen voordat je de robotstofzuiger aanzet. Van kleine objecten en stukken kleding wordt hij minder blij en kan de boel vastlopen. Aan de andere kant is dat ook weer een voordeel, want dan heb je altijd een gestofzuigd én opgeruimd huis als je thuis komt!

Kortom: Die LG Hom-Bot zuigt inderdaad, want daar is hij ook voor gemaakt!

LG Hom-Bot Square Specs

Een groot voordeel van de vorm van de stofzuiger is dat hij makkelijker in hoeken kan zuigen. Hom-Bot kan 94% van het vuil in hoeken schoonmaken, terwijl dat bij andere robotstofzuigers (met een ronde vorm) maar 54% is. Dit hoge percentage wordt ook bereikt door z’n extra lange borstels.

Ook is het apparaatje slimmer dan dat je denkt. Door Smart Exit leert hij van z’n fouten en hou hij uit zich uit ‘lastige situaties’ moet redden. Ook leert hij de meest efficiënte route te volgen door een kaart op te stellen van de kamer. En door zijn ‘digitale bumper’ zal Hom-Bot nooit tegen iets aan botsen. Ook in het donker weet de robot zijn weg te vinden. Door de camera met lichtsensor op de bovenkant, weet hij zijn weg te bepalen met behulp van het plafond.

En voel je je een keer eenzaam, geen probleem, want Hom-Bot praat tegen je! Je favoriete schoonmaakhulp geeft je Nederlands gesproken feedback. Dat is weer wat anders dan je vorige schoonmaakster!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met LG.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS