Let’s go green!

In de kledingkast van een man zijn zwart, grijs en blauw drie heilige tinten, maar is het je ooit opgevallen dat groen eigenlijk net zo veelzijdig is (én een stuk verrassender)? In het begin van het jaar legde we je al uit hoe je groen kan gebruiken in formele sferen, maar juist casual doet de kleur het ook heel goed!

Meer in de Go Green Shop!

Groen doen

Nu denk je misschien, ‘groen is voor soldaten’. Partly true! Pak een kledingstuk en de kans is zeer aanwezig dat het een verleden heeft bij de strijdkrachten. Bomber jacket: zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen om piloten in hoge cockpits warm te houden. De trenchcoat? Gemaakt als alternatief voor de dikke wollen overjassen die Britse en Franse soldaten droegen in de Tweede Wereldoorlog.

Genoeg geschiedenisles. Hoe combineer je groen dan?

Met wit

Groen is de perfecte basis om lichtere tinten beter tot hun recht te laten komen. Dit maakt een ‘khaki’ chino je nieuwe beste vriend. Daarnaast betekent dit ook dat elke zomerse sneaker prima onder die chino kan. Deux points.

Blauw/groen combi

Heftig… nee hoor. De kleuren kunnen samen zowel casual als zakelijk door één en dezelfde kastdeur.

Credits: Details

Monochroom

Als het iets te zonnig is voor een all-black en een wit outfit niet helemaal handig is bij die BBQ, biedt de kleur groen een oplossing. Eén kledingstuk met print, eentje zonder. Kan prima.

Groen kostuum

Nu zijn we er van bewust dat de Nederlandse man vaak veilig kiest voor het blauwe, grijze of zwarte pak. Deze kleur geeft echter ook een veilige basis voor een pak. Natuurlijk is het net wat gewaagder, maar te ver gaat het zeker niet. Kies wel een neutrale kleur groen, je wilt geen licht geven.

Credits: Memysuitandtie

Met denim

Omdat spijker buiten het kantoor om gewoon wint en nu groen dat ook doet, maakt het ze samen een soort van gouden koppel.

Credits: Zeusfactor

Source :

Header PhotoESSENTIALS