Topgadget: Leica Q

De vakanties komen er aan en dat wil je toch goed vastleggen? Leica komt met de Q. Een full-frame, 24 megapixel compactcamera. Leica staat al bijna een ruim een eeuw bekend om zijn kwalitatief goede camera’s. De behuizing van de Leica Q is van aluminium en magnesiumlegering. Verder is de bediening van de Leica Q bijna hetzelfde als die van de Leica M-serie. De Leica Q richt zich met name op op straat-, architectuur- en landschapsfotografen.

Leica Q

Bij de Leica Q kun je ervoor kiezen om dat camera handmatig, automatisch of via het touchscreen op de achterkant scherp te stellen. Je klikt, net zoals op je telefoon, op de plek waar je op wil focussen en dan doet de camera zijn werk. De camera kan tien foto’s maken in tien seconde op de maximale 24 megapixel resolutie. Daarnaast kan de Leica Q natuurlijk ook full HD-video’s maken.

Leica Q werkt met één vaste lens. De lens is een gestabiliseerde Summilux 28mm f/1,7 ASPH en is geschikt voor bestaand licht situatie. Het gehele blikveld (de 28mm-lens) is alsof je door een 35 of 50mm-lens kijkt.

De Leica Q beschikt over een geïntegreerde Wi-Fi module. Zo kun je draadloos via de Leica Q app, foto’s en video naar andere apparaten versturen zoals naar je telefoon of laptop. Altijd al je foto’s bij de hand dus!

Source :

zoom



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS