Fitgirl Friday: Harmony Hendrickx

Fitgirls heb je in allerlei soorten en maten, maar eentje zoals Harmony hebben we nog niet gehad. Harmony is namelijk een vrouwelijk bodybuildster en dus op en top fit! Super interessant om haar eens aan de tand te voelen…

Interview met Harmony Hendrickx

Harmony is 25 jaar en woont in Antwerpen, maar is 100% Nederlandse. Ze volgt daar momenteel een Masterstudie Cultuurmanagement. In de weekenden is ze meestal in Roermond te vinden bij haar vriend en waar haar gym en coach ‘IFBB pro Shehab Eldin’ zijn. “Het is een hele afstand om af te leggen steeds, maar voor de dingen die je belangrijk vindt in je leven, en gepassioneerd voor bent, heb je dat over.” Ook werkt ze op freelance basis voor Freddy Pant Room (waar kennen we dit ook al weer van), waar ze tevens ambassadrice voor is!

Je doet aan bodybuilding! Vertel?

“28 Maart deed ik mee aan mijn eerste bodybuilding/fitness wedstrijd, waar ik eerste werd in mijn klasse en ook de titel ‘Miss Your Body – Overall Best Female Athlete’ mee naar huis wist te nemen. 19 April ga ik weer het podium op en ga ik natuurlijk mijn best doen om ook daar weer een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten!”

Fitgirl Friday - Harmony Hendrickx 9Hoe kom je aan deze ambitie?

“Vroeger hield ik nooit zo van sport eigenlijk. Maar een paar jaartjes terug, begon ik dan toch met hardlopen om wat af te vallen. Ik merkte dat ik door regelmatig te sporten en tegelijkertijd op mijn voeding te letten, een heel stuk beter in mijn vel ging zitten. Nadat ik ook het Insanity programma had afgerond, zocht ik iets nieuws. Mijn vriend bracht me toen in aanraking met de bodybuilding, en eenmaal ik begonnen was in de gym, was ik meteen verkocht. Dit was mijn ding!”

Wie is je grote voorbeeld?

“Oksana Grishina vind ik echt een van de allermooiste physiques hebben. Ook heel haar voorkomen is zo stijlvol. Candice Keene en Andreia Brazier vindt ik ook heel inspirerend en Michelle Bishop is echt een topper. Haar Instagramfeed is heel erg motiverend altijd!”

Dat is allemaal leuk en aardig, maar beter volg je Harmony zelf gewoon op Instagram!

Wat is je doel? Ben je van plan je body nog verder ‘te builden’ of blijf je liever op dit niveau?

“Ik doe nu wedstrijden mee in de bodyfitness klasse binnen de IFBB. Ik wil graag in dezelfde klasse doorgroeien naar internationaal niveau en dus ook internationaal aan wedstrijden meedoen. Dit betekent dat ik nog wel wat meer spiermassa moet opbouwen, maar mijn verhoudingen vrouwelijk moeten blijven.”

Hoe ziet je eetpatroon er een beetje uit?

“Ik eet 6 tot 7 keer op een dag. Dat is ongeveer iedere 2,5 a 3 uur. Ik eet dan een uitgebalanceerde combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten, aangepast op mijn doelen van dat moment. Als ik in wedstrijdvoorbereiding zit, zoals nu, dan eet ik bijvoorbeeld veel minder koolhydraten dan wanneer ik juist in de opbouwfase zit (als ik spiermassa wil aankomen). Mijn coach past mijn voedingsschema elke keer aan, afhankelijk van hoe mijn lichaam reageert. Verder eet ik vrij ‘clean’, zoals ze dat noemen, en eet ik veel standaard ‘bodybuilding-voedsel’, zoals de kip met broccoli, eieren, havermout enzovoorts.”

Heb je ook wel eens geen motivatie? Wat doe je dan?

“Zeker! Iedereen heeft van die dagen. Vooral als je al een lange dag op school of op je werk hebt gehad. Maar ik zet me daar dan toch overeen. Als je je einddoel voor ogen houdt, is het het uiteindelijk allemaal waard. En ja, zelfs die cardio elke dag. ‘Ain’t nothing to it, but to do it!’ – Ronnie Coleman”

Waar ben je het meest trots op van je lichaam?

“Mijn billen, zeker in een Freddy Pants!”

Wat zijn verder hobby’s van je? 

“Ik ben professioneel fotografe, een hobby waarmee ik gelukkig ook geld verdien dus. Waar ik kan, probeer ik hier ook nog tijd voor vrij te maken. Maar de meeste tijd gaat toch zitten in fitness en alles wat daarbij komt kijken. Mealpreps, poseerlessen, ochendcardio en het maken van mijn eigen bikini’s voor op het podium. Ook beeldende kunsten en mode zijn grote passies van mij. Ik bezoek dus graag een museum. Ik speel ook viool sinds mijn 6e, maar dit heb ik sinds een paar maanden even aan de kant gezet sinds het uit elkaar vallen van mijn band.”

Druk leventje. Ben je dan eigenlijk wel eens op festivals, clubs of in de kroeg te vinden?

“Zelden, maar dat is meer een tijd-issue, dan dat ik het niet leuk vind. Mijn leven is er te druk voor om ook nog vaak uit te gaan (ik drink ook enkel nog maar op gelegenheid). In de zomer pik ik wel graag wat outdoor festivals en terrasjes mee uiteraard. Tomorrowland afgelopen zomer was geweldig!”

Dat geloof ik! Laatste vraag: Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad?

“Mijn coach heeft me al meerdere malen laten inzien wanneer je pas traint tot failure. Vaak geef je in je eentje toch nog niet het maximale uit jezelf. Het hebben van een coach, die jou tot het uiterste pusht, die jou de juiste en professionele begeleiding kan bieden ook, maakt echt het verschil. De resultaten die ik met hem op korte periodes heb behaald had ik nooit verwacht.”

Total
0
Share