La Viña Experience Amsterdam

Afgelopen donderdag was ik met Tommie uitgenodigd bij restaurant La Viña Experience aan de Maasstraat in Amsterdam. Jacqueline Borgers, sommelier en eigenaresse, ontvangt ons meer dan vriendelijk. La Viña heeft zo’n 10-12 tafels die met de moderne maar warme uitstraling een soort huiskamer effect geven. Beneden is er nog “La Cava”. In deze wijnkelder is het mogelijk om privé diners, wijnproeverijen of vergaderingen te geven.

Jacqueline is een leuke en spontane jonge vrouw die haar vak verstaat. Energiek vertelt ze over haar wijnen, bijzondere wijn-spijscombinaties, maar ook over haar Spaanse schoonfamilie. Het runnen van La Viña is niet het enige waar ze haar passie in kwijt kan. Zo is ze op dit moment bezig om haar eigen wijn te maken. Een droom die uitkomt!

Na een leuk gesprek besluiten we om ons te laten verrassen door de Jacqueline en haar chef Michael Marbus. Geen slechte keus!

La Viña – Het eten

We beginnen met een ceviche van makreel en krab, samen met een croquette La Viña (ham en kaas), en een uitstekend glas bijpassende witte wijn natuurlijk. Ja een ham-kaas kroket. klinkt niet spannend. Echter de wijn die uitstekend past bij de ceviche contrasteert juist met de croquette waardoor deze in eens een stuk interessanter wordt!

Het hoofdgerecht bestaat uit een Black Angus steak en een langzaam gegaard stuk wild zwijn. Uiteraard met, goed gekozen, bijpassende wijnen. We sluiten af met een selectie van kaas. Al is er een ruime keuze aan desserts.

Wat mij betreft is La Viña een leuke ervaring die absoluut de moeite waard is. De prijs/kwaliteitverhouding is goed. Laat je alsjeblieft adviseren en geniet van een leuke maar vooral smaakvolle avond! Voor meer informatie kijk je op www.lavinaexperience.com