Hoe spot je een goed gemaakt krijtstreep pak

Een van de voorjaarstrends dit jaar is de streep. Een gestreept pak mag dan ook zeker niet ontbreken in jouw garderobe. Maar wist je al dat het maken van gestreepte pakken veel moeilijker is dan een normaal driedelig pak? Misschien voor de hand liggend, maar het maken van een krijtstreep kost meer tijd, moeite en stof. Na het lezen van dit artikel weet ik in ieder geval zeker dat jij de volgende keer heel anders tegen een gestreept pak aankijkt. Je weet namelijk meteen of de designer er veel aandacht aan heeft besteed en of het wel de moeite waar is om het pak aan te schaffen.

De krijtstreep

Wat het eerste opvalt is de balans en de symmetrie van de krijtstrepen op de revers. Hier zie je de perfecte hoeveelheid ruimte tussen de buitenste streep en de rand van de revers. De ruimte hiertussen verschilt bij elk gestreept pak. Hoe meer ruimte er tussen de strepen zit hoe gedurfder het pak oogt. Dus wanneer je een krijtstreep pak voor het eerst aanschaft dan kan je beter voor een subtiele ruimte tussen de strepen kiezen.
de krijtstreep 1

Pakken zijn vaak getailleerd. Belangrijk hierbij is dan ook dat de streep hier goed op wordt aangepast. Vanaf de borstkas lopen er plooien aan de voorkant die naar beneden eindigen bij de zakken. De krijtstreep moet deze lijn volgen. Let ook goed op de zakken, ook de borstzak, die moeten ook goed gesneden zijn zodat de strepen goed tot zijn recht komen. Uiteraard loopt de streep hier gewoon door.

de krijtstreep 2

De krijtstreep helemaal door laten lopen waar de armen en schouders bij elkaar komen is haast onmogelijk. Maar bij een goed pak zullen zo veel mogelijk strepen elkaar benaderen.

de krijtstreep 3

Hoe combineer je een pak met krijtstreep

Wanneer je een gestreept pak draagt zorg er dan voor dat je overhemd of shirt basic is. De kleurcombinatie simpel houden is key bij het dragen van dit pak. Een strop met een print of stip mag best, oogverblindend en gedurfd. Liever een rustigere uitstraling? Ga dan bijvoorbeeld voor een simpele zwarte strop of een strop in de kleur van je pak.
Tip: ben jij een lange en slanke man ga dan voor een wat dikkere streep. Ben jij een kleine of wat bredere man ga dan voor een dunne streep. Zo komt de krijtstreep goed tot zijn recht.

krijtstreep 4 - imgkid.comESSENTIALS