Kreukvrij reizen | Suit Up Tuesday
Manifiërs, ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Pak opvouwen voor op reis

Je kent het wel, je gaat op reis en je pakt keurig je koffer in. Sokken, shirts, boxershorts, toilettas, alles ligt er lekker strak in. You got this. Maar dan; je pak. Hoe krijg je die nou kreukvrij op de plaats van bestemming? Uit frustratie origami je dat ding het koffer in en deal je wel met de kreuken wanneer je je pak er weer uit haalt. Goed nieuws, je kunt je pak vouwen op een manier waardoor je deze weer bijna kreukloos uit je koffer tovert. Niks geen moeilijk gedoe met kledinghoezen maar gewoon een handige manier van vouwen en hup je koffer in. Gemak dient de mens en dus ook jou, check onderstaande filmpjes om jouw pak voortaan kreukloos mee op reis te nemen.

Natuurlijk is de beste optie om je pak gewoon aan te doen tijdens het reizen, maar mocht je meerdere pakken mee moeten nemen dan is het onvermijdelijk dat je zal gaan moeten vouwen. Om je te laten zien hoe je het beste je pak kan vouwen, hebben we deze zeer snel pratende man uitgenodigd. Zo snel hij praat, zo lang is hij ook van stof, dus de video begint in het midden ;-).

Ben je toch te lui geweest en komt je pak helaas (licht)gekreukeld uit je koffer, dan kun je de volgende noodoplossingen nog proberen.

  • Hang je pak in de badkamer, zet de douche aan en de ventilator uit. Door de stoom die vrij komt zullen kleine kreukels verdwijnen.
  • Neem een stoomapparaat mee. Je hebt net als het reisstrijkijzer ook een reisstoomapparaat. Handig om eventuele kreukels in je pak maar ook je shirts last minute te laten verdwijnen.
  • Gebruik een kreukel-verwijderende spray. Gewoon verkrijgbaar bij de drogist en zelfs in een handig reisformaat.
  • Gebruik de stoomstand van een strijkijzer en beweeg langzaam langs de kreukels. Pas wel op dat je het strijkijzer je pak niet raakt.


ESSENTIALS