Stedentrip: Krakau

Afgelopen weekend zijn wij van Manify afgereisd naar Krakau, Polen. De Poolse stad staat waarschijnlijk niet op nummer 1 van je ‘’Stedentrip top 10’’, maar vergis je niet. Naast de indrukwekkende gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden zit de stad vol met heerlijke versnaperingen en lekkernijen.

Vanaf Amsterdam vlieg je in nog geen 2 uur rechtstreeks naar Krakau. Na aankomst kun je als een local met de bus (€ 1,10) of als een toerist met de taxi (€ 30,-) in een half uurtje naar de oude binnenstad van Krakau. Een grote sfeervolle markt omringt door terrassen, cafeetjes, winkeltjes en marktkraampjes met (Poolse)rommel is het hart van de stad. Wat je normaalgesproken tegenkomt op een boulevard, vind je nu hier. Op de markt bevindt zich de Mariakerk. Je verwacht elk uur het luiden van klokken, maar hier is het anders. Elk uur komt er een trompettist een riedeltje spelen vanuit het bovenste raam. Een erg leuk gezicht en je hoort het door de hele stad. Krakau zit vol met mooie en goedkope hotels. In een hotel aan de rand van de binnenstad loop je in 3 minuten naar de markt. Boek een hotel zeker zonder ontbijt, want overal kun je tegen studentenprijzen uitgebreid ontbijten!

Aanraders
Auschwitz is de trekpleister van de Poolse stad. Lees hier meer over deze indrukwekkende ervaring. Een aanrader is restaurant Camelot. Een klein vintage restaurantje met een uitgebreide kaart. Alles is vers en het kan voor komen dat gerechten op zijn. Super vriendelijk personeel en spot goedkoop.
Lekkere cocktails kun je vinden bij Baroque. Een hippe tent waar je rustig kunt zitten. Gratis shots en charmant personeel kenmerkt de bar. Cocktails zijn ongeveer € 5,- dus bijna voor niets! Overigens zijn er meerdere goede cocktailbars te vinden in Krakau voor ongeveer dezelfde prijs.

Afgezien dat er in (het gebied rondom) Krakau veel gebeurd is, is het de stad zeker een aanrader! Een goede stedentrip voor weinig geld!