Kleuren van 2016 | Suit Up Tuesday
Ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Kleuren van 2016

Misschien weet je het al, maar de kans is groot dat je je er totaal niet mee bezig houdt: dé kleur van 2016. Elk jaar wordt er door Pantone, trendsetter als het om kleuren gaat, de kleur van het jaar gekozen. Deze komt dan bijvoorbeeld vaak terug in kledingcollecties. Maar de kleur zegt bijvoorbeeld ook veel over het gevoel dat er herst en de verlangens die er zijn in de maatschappij en de wereld. Nou ja, in hele grote lijnen dan. Afgelopen jaar was de kleur Marsala (denk steenrood in de mix met bordeaux) de kleur van het jaar. Aankomend jaar heeft Pantone maar liefst twee kleuren gekozen en dat is uniek want dat is nooit eerder gebeurd. Deze kleuren kun jij heel goed verwerken in de dagelijke office gear, dus beter dat je toch even oplet want zo loop je er straks dus helemaal ‘on trend’ bij.

Rose Quarts en Serenity

Jep, een soort van baby roze en baby blauw. Wat is hier nou trend aan? Nou er is hier dus behoorlijk over nagedacht door de mensen bij Pantone. Rose Quarts staat namelijk voor medeleven en kalmte terwijl Serenity een koelere ondertoon heeft en dus een gevoel van troost en relaxatie zou moeten geven. De twee kleuren samen zouden dan weer een gevoel van verbondenheid en welzijn uitstralen en zouden daardoor onze verlangens naar veiligheid en zekerheid vervullen. En laat dat gevoel van zekerheid nou eens even goed bij het gevoel passen wat je hebt als je een goed pak aan hebt.

Overhemd

Om het gelijk goed aan te pakken kun je een overhemd in één van deze twee kleuren aanschaffen. Staat perfect onder een blauw of grijs pak en is net even wat kleurijker dan een wit shirt. Daarnaast kun je ze gewoon het hele jaar door dragen, want deze kleuren blijven dus het hele jaar trendy. Sowieso zijn blauwe shirts onder een pak tijdloos als je het mij vraagt, dus het is een prima investering.

Accessoires

Een hele makkelijke manier om in je outfit te verwerken. Denk aan een das, strik of pochet. Ook sokken zijn uiteraard een idee. Klein detail, maar altijd wel ééntje met grote impact. En wat dacht je vast een vest of een trui voor de casual fridays? Houd de rest van je outfit rustig als je kiest voor kleur in je accessoires. Less is more. Komt nog eens bij dat je accessoires mooi opvallen als je de rest rustig houdt. Laten zien dat jij weet welke kleuren in 2016 de bom zijn geeft alleen maar aan dat je smaak en oog voor detail hebt.

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS