Life complete: de kip-donut

CREDITS: IG: @loveadonug
Food & Drinks

We trekken allemaal wel eens een kroketje uit de muur. Een frikadelletje of kaassouflé gaat er vast op z’n tijd ook wel in. En speciaal voor de kipcorn-liefhebbers is er nu iets nieuws: The Donug. De vorm van een donut, maar de smaak van gefrituurde kip. Klinkt niet slecht, toch?

Donug, wat?

Een donut associeer je waarschijnlijk met een mierzoete versnapering vol glazuur en een shitload aan zoete dingen erop. Deze donut is een beetje anders dan je hem gewoonlijk kent. Hij heeft exact dezelfde vorm van een donut, maar smaakt naar kip. Gefrituurde kip wel te verstaan. Het is eigenlijk gewoon een enorme kipnugget in de vorm van een donut.

Calorieën tellen

The Donug is een mix tussen Japans paneermeel (panko) en cornflakes. De binnenkant bestaat volledig uit kip. De donut is gefrituurd en heeft een goede krokante korst. Voor de échte lekkerbekken tellen we er nog wat calorieën bij op – de snack komt namelijk een goede laag saus. Je kan kiezen voor een pittige chilisaus met zwart saus, een Japanse curry-saus of een Franse kaas-Dijon-bechamel-saus.

Het beste idee van…

The Donug is bedacht door de Schot Crag Carrick die hem introduceerde in een soort ‘Beste Idee van Australië’. In Australië is het in ieder geval een razend succes en The Donug verovert nu ook langzaam de rest van de wereld. En dus ook Nederland.

The Donug is (helaas) nog niet te verkrijgen in Nederland, maar de Schotse ondernemer stopt €70.000,- in een plan om de bizarre kipsnack uit te breiden en populair te maken in de rest van de wereld. Zodat er iedereen er van kan genieten. Want, zoals hij zelf zegt, hij maakt de wereld misschien niet beter met zijn nieuwe product, maar wel leuker. Uhu…

https://www.instagram.com/p/BjoENPfAW_V/?taken-by=loveadonug

Menu
Total
1
Share