De kater killers voor de jaarwisseling

CREDITS: Shutterstock
Party

“Ik ga nooit meer drinken!” Een beruchte uitspraak die vrijwel iedereen weleens in de mond heeft genomen na een avondje flink doorhalen. Er zijn er echter maar weinig die het weekend daarop ook daadwerkelijk met een Spa blauw in de hand de dansvloer onveilig gaan maken, maar dat terzijde. Een kater is gewoon altijd heel naar en hoewel voorkomen beter is dan genezen, kun je dit probleem realistisch gezien niet altijd ontlopen. De jaarwisseling is zo’n moment. Je weet dat je alcohol gaat drinken, je weet dat je dronken gaat worden en je weet dat je de dag erop je normaal zo positieve gedachtes inruilt voor kloppingen, steken en een geheugen met meer gaten dan herinneringen. Nu we hebben vast gesteld dat dit probleem onoverkomelijk is kunnen we gaan kijken hoe het op te lossen. Manify presenteert de kater killers voor de jaarwisseling!

Kater killers voor de jaarwisseling

Voor ik aan het lijstje kater killers ga beginnen wil ik je graag op het hart drukken, dat evenals een leuke party, ook een uit-kater-dag een bepaalde voorbereiding vraagt. Als jij ‘s ochtends met een barstende koppijn ontwaakt, je hoofd rustend op de wc-bril en je hand om een fles Jack gekluisterd, dan weet je dat voor jou het nieuwe jaar nog even uitgesteld word. Vandaag wil niemand jou en jij niemand onder ogen komen, zorg dus dat je je boodschappen al in huis hebt!

Water

Liters water moet je drinken. Het helpt je de afvalstoffen binnen je lichaam af te voeren, je uitgedroogde lichaam als gevolg van de alcohol, te hydrateren en H2O zit vol met hét benodigde anti-kater mineraal magnesium.

Fruit(sapjes)

Fruit helpt je om je bloedsuiker spiegel weer normaal te krijgen en bij de verwerking van vruchtensuiker komt nicotiamide vrij, hierdoor kan de alcohol sneller afgevoerd worden. Bananen en avocado’s werken extra goed als een oppepper door hun hoge kalium gehalte. We beseffen dat het met een hangover niet altijd gemakkelijk is om je voeding binnen te houden, daarom kun je er ook voor kiezen je fruit the juicen. Is ook erg lekker en geeft je gemakkelijker toegang tot de benodigde (natuurlijke) suikers en antioxidanten.

Eieren

Een ‘English breakfast’ gaat misschien wat te ver, maar het is zeker aan te raden om een eitje naar binnen te happen als het even kan. Eieren bevatten namelijk cysteïne een stof die van nature ethanol afbreekt. Of je het nu kookt of bakt, een eitje is eigenlijk wel een must in je katermenu.

Bouillon

Door het flinke door tanken heeft je lichaam ook een zouttekort opgebouwd. Bouillon is ideaal om in deze behoefte te voorzien en tegelijk je lichaam blij te maken met een verwarmende voedzame maaltijd. Mocht je niet zo’n bouillon fan zijn kun je ook altijd een handje noten of wat chips naar binnen stoppen. Gouden tip: drink de bouillon dezelfde avond nog, vlak voordat je gaat slapen!

Vette Vis

Een lekkere vette vis is goud voor je kater. In een lekkerbekje of zalmpje zitten oliën die ervoor zorgen dat de alcohol sneller uit je lichaam wordt getrokken en zo gemakkelijker stabiliseert na een nachtje raven!

Cafeïne

Na het eten is het aan te raden om nog wat cafeïne tot je te nemen. Je kunt hierin bijvoorbeeld voor thee kiezen, wat eigenlijk de gezondste optie is. Zelf ga ik altijd voor koffie, kan ook, maar moet wel weer gecombineerd worden met water, want koffie trekt vocht uit het lichaam. Mocht je dit allebei niks vinden kun je ook altijd nog een sportdrankje naar binnen werken, dit hydrateert, maar bevat wel weer ontiegelijk veel toegevoegde suikers.

Seks

Ja zeker seks helpt ook. De endorfine die vrijkomt zorgt ervoor dat de pijn uit je lichaam trekt, dus mocht je, waar je ook wakker wordt, nog iemand kunnen vinden, leidt het nieuwe jaar in en beuk je kater samen de deur uit!

Succes en geniet van de feestdagen!

Menu
Total
0
Share