Te koop: Kastelen in Europa!

Wanneer we het over kastelen hebben, dan hebben we het over hele grote oude huizen! Landgoederen met meren, stallen, jachtgebieden, zwembaden, deze kastelen hebben het allemaal. Je moet een flink vermogen hebben, maar deze kastelen in Europa zijn klaar voor nieuwe bewoners om de muren weer te vullen met nieuwe verhalen.

[Editors note: de afbeeldingen zijn verwijderd i.v.m. auteursrechten. We vertrouwen op je Google-skills ;-)]

10 kastelen in Europa

10. Westenhanger Castle in Engeland: $4,3 miljoen

Dit kasteel is al eeuwen oud en staat nog steeds recht overeind. Het is gebouwd in de 14e eeuw en in de 16e eeuw was dit mooi kasteeltje in het bezit van koning Henry VIII, die het kasteel gebruikte bij een bezoek aan het zuiden van Engeland. Er wordt gezegd dat hij zijn minnaressen hier bracht, maar dat kan niemand echt bewijzen. Ook Elizabeth I gebruikte het kasteel zelf en gaf regelmatig een feestje. Het bleef een Koninklijk Paleis tot 1581 en daarna is het pand verwaarloosd.
De familie Forge, herstelde de plaats in zijn oorspronkelijke glorie. Dit duurde maar liefst 16 jaar. Het is een van de grootste historische gebouwen in Kent, Engeland. Het kasteel heeft drie slaapkamers, twee badkamers, drie zalen, een replica Middeleeuwse keuken en 14 hectare grond.

9. Chateau de Corbere in Frankrijk: $8,8 miljoen

Dit kasteel ligt in Cannes, net buiten Perpignan en is geschikt voor zowel een groot gezin als voor een conferentiecentrum of hotel. Het kasteel heeft 25 hectare grond met vier ruime terrassen, een Italiaanse tuin (waar wel veel aan gedaan moet worden) en verwarmd buiten zwembad dat uitzicht bied over zowel de zee als over de vallei. Chateau de Corbere ligt in het zonnigste gedeelte van Frankrijk, dus zoveel grond komt vast goed van pas. Verder is dit kasteel helemaal gerenoveerd en afgezet met ijzeren poorten voor privacy. Het is voorzien van acht slaapkamers, acht badkamers, drie verschillende studio’s, groot salon, twee eetzalen, een bioscoop, bibliotheek en drie kerkers die zijn omgebouwd tot ontvangstruimtes. In totaal is er 7000 vierkante meter leefruimte.

8. Tulira Castle in Ierland: $8.9 Million

Wie, wat, waar? Het landgoed staat in Ardrahan, Galway County, in Ierland en is een van de beroemdste kastelen in Ierland. Het kasteel is omgeven met 250 hectare grond met mooie tuinen en een vijver. Het is 20 jaar lang gerestaureerd en is nu te vinden op de huizenmarkt. Tulira Castle is voorzien van zeven slaapkamers, vier zalen (voor dikke feestjes etc.), zeven badkamers, een kapel en nog een zaal. Er staan stallen voor maximaal 22 paarden, mocht je die willen (anders kun je er altijd nog dikke feestjes geven). Natuurlijk kun je dit landgoed niet zelf bijhouden en moet je personeel inschakelen. Geen zorgen, voor hen staan er drie bijgebouwen waar zij kunnen verblijven en staat er een middeleeuws feesthal met Ierse marmeren zuilen. Feest, feest, feest, wat een feest!

7. Il Castello Baronale in Italië: $11,6 miljoen

Dit kasteel ligt in Rieti, net naast Rome en is in de 12e eeuw gebouwd. De historische kenmerken van het pand zijn aangevuld met een en al luxe. Zo heeft het elf slaap -en badkamers, een grote balzaal, salons, een tuin, een tennisbaan, een verwarmd zwembad en een apart gedeelte voor personeel. Rond het kasteel staat nog het gerestaureerde fort uit de 10e eeuw.

6. Chateau Aix en Provence in Frankrijk: $18 miljoen

Dit middeleeuws kasteel wordt geleverd met 170 hectare grond inclusief wijngaarden en bossen. Vervelen doe je hier dus zeker niet. Het kasteel heeft 30 kamers en beschikt over een proeverij, een complex voor het personeel en een kelder. Het wijngaard produceert tussen de 150.000 en 200.000 flessen per jaar. Geld wordt er dus zeker verdient. Er is nog een klein binnentuintje aangelegd dat leidt naar een Italiaanse tuin en park.

5. Burg Rheineck in Duitsland: $23,3 miljoen 

Burg Rheineck heeft meer dan genoeg privacy met 500 bomen en is meer dan 1000 jaar oud. Het kasteel heeft een adembenemend uitzicht over de Rijn en heeft meer dan 30 hectare grond met een tennisbaan en een helikopterplatform. Wat heeft dit kasteel allemaal te bieden? Komt ie: dertig kamers met tien slaapkamers en negen badkamers, een garage voor vier auto’s, een bibliotheek, een overdekt zwembad, media ruimte, wijnkelder, een café met gewelfde kelders, een thuisbioscoop en een kapel.

4. Montbrun Castle in Frankrijk: $27,6 miljoen 

We zijn weer terug in Frankrijk. Een kasteel omgeven door meren en kastanje -en eikenbossen. Brad Pitt had hier oren naar. Helaas wilde Angelina Jolie dichterbij de zee wonen dus ging dit kasteeltje niet door. In 1179 is Montbrun Castle gebouwd en uitgebreid in de 15e eeuw. Het kasteel heeft vier torens en een grote binnenplaats. Het is gelegen in Haute-Vienne en met 500 hectare grond zeker niet te missen. Hierop staan meerdere huizen, huizen voor het personeel, stallen en een taverne. Montbrun Castle is omringd door vier meren, een rivier en een waterput. Het pand is gerenoveerd en voorzien van een hal, een kapel, kantoorruimtes, muziek kamers, slaapkamers, familie kamers, 15 andere kamers, twee eetzalen, woonkamer, bioscoop, bibliotheek, biljartkamer, jacuzzi, sauna en voor dit alles heb je echt één ding nodig (of nou ja, twee) en dat is dat er twee liften aanwezig zijn.

3. Kinpurnie Castle in Schotland: $48,5 miljoen

$48,5 Miljoen dollar, maar dan krijg je ook wat. Een kasteel, tien vakantiewoningen, zes particulieren meren en als dat nog niet genoeg is krijg je er ook nog eens 5.400 hectare landbouwgrond bij. Dus een heleboel! Dit alles staat in Angus, Schotland en is gebouwd in 1907. Er is ook zeker genoeg te doen in de bossen rondom het kasteel zoals op herten en fazanten jagen aangezien dit ook jou bezit is.

2. Chateau de Cornod in Frankrijk: $73 miljoen

Dit kasteel is omringd door het Jura-gebergte in de omgeving Dole, Frankrijk. Het kasteel staat op 200 hectare grond en heeft daar nog eens 125 hectare aan bos bij. Chateau de Cornod is 6 jaar gerenoveerd door de beste kunstenaars en ambachtslieden en heeft 34 kamers verdeeld over 5 verdiepingen. De vierkante toren beschikt over een biljartkamer, rookruimtes en twee slaapkamers met badkamer. In de hal is er een monumentale trap te vinden die leidt naar een eetkamer, serre en grote galerijen. En zover ligt dit kasteel niet van de echte bewoonde wereld want het is maar 45 minuten verwijderd van Genève.

1. Bran Castle in Roemenië: $140 miljoen

En dan zijn we eindelijk aangekomen bij het nummer 1 kasteel in Europa. Ook wel bekend als het kasteel van Dracula. Dit kasteel ligt in Transsylvanië en staat op een rotsachtige klif, ongeveer 200 meter boven te vallei. Bran Castle is gebouwd in 1212 en begeeft zich op 20 hectare grond. Daarbij komt zeven hectare aan bossen en twee kleine aangrenzende gebouwen. Er zijn in totaal 57 kamers waarvan 17 slaapkamers en het gebouw begeeft zich om een binnenplaats. Het mooiste van dit gebouw is misschien wel dat alles met elkaar verbonden wordt door ondergrondse gangen.ESSENTIALS