De beste herenkapsels voor dit voorjaar

Een goed kapsel is belangrijk voor iedere man. Met een mooi verzorgd kapsel zie je er meteen verzorgd uit. Er wordt dan ook steeds meer aandacht aan besteed. Daarom hebben we, speciaal voor jou, de haartrends voor komend jaar uitgezocht. Tijd voor een bezoekje aan de kapper en een passend kapsel voor dit voorjaar.

Er zijn best wat mogelijkheden en variaties voor de haarstijlen van dit moment. De undercut blijft het goed doen, met wat twists voor de rest van het haar. En uiteraard staan er ook een aantal klassiekers tussen die altijd goed zijn. Mits het je goed staat natuurlijk, we hebben nu wel gemerkt dat niet iedereen de man-bun zo goed kan handelen…

Herenkapsels voorjaar 2018

Wavy & messy

Op een aantal klassieke kapsels na, zoals de buzz cut en de kuif (hierover later meer), mogen de herenkapsels in het voorjaar van 2018 lekker nonchalant zijn. Super relaxed voor ons, want the messy style kost veel minder tijd ‘s ochtends dan alles strak naar achter kammen. En voor de mannen met wat minder haar: hier vind je de beste kapsels als je inhammen hebt.

Moderne pompadour

De pompadour kennen we al langer, in 2018 komt hij terug met een twist. Hij is qua volume hetzelfde, maar wordt nu gecombineerd met een undercut. Het is een opvallend kapsel waarbij de zijkanten en achterkant opgeschoren zijn en bovenop een grote, volumineuze kuif. Deze mag weer lekker nonchalant naar achter in model gebracht worden. 

Fringe

De fringe lijkt op de pompadour, maar bij dit kapsel wordt het haar bovenop in model gebracht om deels over het voorhoofd te vallen. Dit kunnen wat langere lokken zijn, een verdwaald plukje of een schuine hoek.

Lang haar

Uit onderzoek is gebleken dat mannen met lange haren eerder opvallen. Logisch ook, want zoveel mannen durven het niet aan. Lange haren mogen nog steeds in 2018. We zijn er een poosje vanaf gestapt toen dit kapsel mis ging en iedereen de man-bun begon te dragen. Nu krijgt lang haar een tweede kans en mag het gewoon los en messy langs je gezicht vallen. Zorg wel dat je lang haar goed bijhoudt en de juiste producten gebruikt om het gezond te houden.

French cut

De french cut is een van de kapsels die je in 2018 veel zal zien. De meeste zullen hem kennen van de serie Peaky Blinders. In 2017 werd de french cut al geïntroduceerd en mede dankzij de bekende serie zal je dit jaar meer van deze haarstijl gaan zien. Het is een praktisch kapsel met een under cut en het haar bovenop is wat langer ingeknipt. Het is weer een haarstijl waar niet veel gedaan mee moet worden. Het wordt een goed jaar voor de luiere mannen onder ons, alle bovenstaande kapsels mogen naturally gedragen worden en hebben weinig verzorging nodig.

Kuif

De korte kuif is ook zo’n klassieker die ieder jaar weer terugkomt. In 2018 mag de korte kuif lekker messy zijn. Het hoeft niet meer strak naar achter gekamd te worden, maar mag met de handen en wat wax nonchalant in model gebracht worden voor een natuurlijke look. De zijkant kan zowel opgeschoren zijn, als op een iets langere lengte gelaten worden. 

Buzz cut

Goed nieuws! Dit klassieke super easy kapsel kan in 2018 nog steeds. De buzz cut is het meest praktische kapsel, je scheert het met de tondeuse op gelijke lengte. Voordeel: je hoeft er ‘s ochtends niets aan te doen en kan dus nét weer iets langer snoozen. Toch is het kapsel niet voor iedereen weggelegd – het benadrukt je gezichtsvorm dus het is belangrijk om een recht gezicht te hebben. Verder moet de buzz cut wel goed bijgehouden worden.

https://www.instagram.com/p/BE7WmluJqei/?taken-by=zayn

Baard

Ten slotte is het altijd goed om je haarstijl te matchen met je baard. Veel mannen zien hun baard los van hun kapsel, terwijl het juist belangrijk is om dit op elkaar af te stemmen. Beslis dan ook meteen of je liever de nadruk wil leggen op je haar of je baard. Bij een buzz cut kan je het beste een nonchalant stoppelbaardje laten staan. Bij medium lengte kapsels kan vaak veel, kies voor een volle, lange baard of juist een stoppelbaardje. Bij langere kapsels kan je juist voor een volle, lange baard gaan.

 

Total
4
Share