Dit zijn de haartrends van het voorjaar in 2017

De lente staat in de startblokken dus het is weer tijd om te kijken naar de haartrends van dit voorjaar. Moet de schaar er in of laten we het juist nog wat langer groeien? Speciaal voor jou hebben we grondig onderzoek gedaan en de haartrends van het voorjaar in 2017 op een rijtje gezet. We kunnen alvast verklappen dat er veel variatie in zit, dus voor ieder wat wils!

Haartrends voorjaar 2017

Buzz cut

Ben jij zo’n man die liever wat langer uitslaapt dan ’s ochtends uren voor de spiegel staat? Dan is de buzz cut wat voor jou! Al jaren is deze hairstyle te zien en ook in 2017 kan het nog. Voor dit kapsel moet je wel de juiste gezichtsvorm hebben – het is niet voor iedereen weggelegd – maar met een recht en symmetrisch gezicht hoef je je geen zorgen te maken, dan zit je zeker goed. Het enige wat je voor dit kapsel hoeft te doen is de tondeuse over je hoofd halen. Want dat is waar de buzz cut op neer komt; een kort, gemillimeterd kapsel, eventueel met minimaal verschil in lengte. Wil je net even iets anders dan de doorsnee buzz cut? Doe dan à la Kanye een spoelinkje door je haar.

Haartrends voorjaar 2017-1
Foto: Hairstyleonpoint

French cut

Dit kapsel is een aanrader voor de mannen met dunner wordend haar. Bij de french crop is het haar aan de zijkanten gemillimeterd en bovenop nonchalant naar voren gebracht. Hierdoor kunnen dunnere en kale plekken makkelijk verborgen worden. De french crop wordt bij voorkeur natuurlijk gedragen, een stylingsproduct is dus niet nodig. Dit is overigens iets dat we ook zien bij andere kapsels in dit lijstje. Natuurlijke kapsels hebben in 2017 een streepje voor.

 Foto’s: The Idle Man

Lang lokken

Afgelopen jaren heeft lang haar een grote comeback gemaakt en ook dit jaar zijn lange lokken weer een trend. Dus laat die haren groeien mannen! Hou daarbij wel in je achterhoofd dat de veelbesproken man bun passé is. Deze trend hebben we in 2017 achter ons gelaten. Dus laat die haren lekker los hangen en schuif ze nonchalant achter je oren. Wil je het toch uit je gezicht? Kies dan voor een bandana of zelfs een vlecht. Hmm.. Voor het complete plaatje maak je deze nonchalante look af met een (stoppel)baard.

Haartrends-voorjaar-2017-9
Foto: Trendheads

Disheveled look

De disheveled look was in 2016 al een grote trend en blijft in 2017 nog even hangen. Het haar is bij deze look wat langer en heeft geen opgeschoren zijkanten. Hierdoor oogt het heel natuurlijk en nonchalant. Geen uren voor de spiegel, gewoon je hand door je haar en gaan! Volume is hier de key dus ideaal voor mannen met dik haar.

Haartrends voorjaar 2017-5
Foto: The Gentleman’s Journal

Side- en undercut

De quiff, pompadour en slick back zijn kapsels die we al jaren in het straatbeeld zien. Wat deze kapsels gemeen hebben is een side- en/of undercut. Onder welke noemer je kapsel valt, hangt af van van de lengte van je haar en hoe je het stylet. De quiff wordt bijvoorbeeld een stuk nonchalanter gestyled dan de pompadour. Bij beide looks creëer je een kuif. De slick back is net even wat anders, hierbij wordt het haar naar achter gekamd. De klassieke slick back wordt strak tegen de bovenkant van het hoofd gekamd, de moderne variant mag wat losser en met meer volume.

Speel met de lengte van je haar, het volume en de hoeveelheid stylingsproducten om te kijken wat het beste past bij jouw hoofd. Voor de mannen met een teruglopende haarlijn zijn deze kapsels overigens niet aan te raden. Alle drie de varianten accentueren je inhammen.

Foto’s: Trendhead | Hairstyleonpoint