Jeans mode najaar 2014

Er moet weer een stuk stof over de knieën, anders is het veel te koud. Een jasje kunnen we ook al weer gebruiken, want de zomer is zo’n beetje voorbij. Op naar de feestdagen zou je kunnen zeggen, maar tot die tijd hebben we nog de herfst en daar past een goed stel jeans bij!

Spijkerbroeken zijn er natuurlijk al decennia en ze zullen ook niet zomaar uit het straatbeeld verdwijnen. Zeker dit najaar niet! Zoals we allemaal weten verschuift de mode en komen lelijke dingen van vroeger toch weer terug. Waar mannen vroeger blij werden van een vrouw met een hoge broek, moesten we er zo’n twee jaar geleden niet aan denken dat dit weer terug zou komen. Nu lopen zowat alle dames met een hoge waist, maar of we daar blij van worden…?

Jeans

Maar laten we het lekker bij herenmode houden. Dat je broek niet onder je kont moet hangen is duidelijk, maar een hoge waist voor mannen is (gelukkig) ook nog niet de bedoeling. Ook wijde pijpen, die ongetwijfeld weer een keer hip worden, zijn nog niet aan de orde. Gelukkig. De pijpen van jeans lopen recht of naar binnen toe en ook zien we, net als vorig jaar, broeken met O-benen, waardoor de naad niet recht naar beneden loopt.

Wat we ook duidelijk zien is dat we niet te gek moeten doen qua wassing en het aantal gaten is ook flink terug gelopen. De broeken hoeven trouwens niet persé blauw te zijn hè? Grijs is ook heel tof. Of je doet eens gek en gaat voor een donkerpaarse of groene jeans! Fijne herfst, alvast!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS