De vernieuwde Jaguar F-TYPE komt met hele vette GoPro-technologie

Jaguar gaat in 2017 gewoon door met harten veroveren van liefhebbers overal ter wereld. Dit keer door haar meest dynamische model ooit – de F-Type – een upgrade te geven. Deze wordt voorzien van nieuwe, frisse looks, een state-of-the-art Touch Pro infotainmentsysteem en een functie om voertuigdata te combineren met GoPro HD-video’s via de ReRun app. Ook levert Jaguar, ter introductie van dit model, voor één jaar de exclusieve sportuitvoering. De verkoop van de vernieuwde  Jaguar F-Type zal in het eerste kwartaal van 2017 starten en leverbaar zijn vanaf € 99.210,-

F-Type on steroids

De vernieuwde Jaguar F-Type is dankzij enkele vernieuwde ontwerpdetails sportiever dan ooit. Ook profiteert de bestuurder van beter zicht vóór de auto, doordat de koplampen uitgerust zijn met full-LED-technologie. Deze zijn door Adaptive Front Lightning nog effectiever en zorgen voor optimaal zicht. Nieuwe, dunnere sportstoelen met een frame van magnesium en verbeterde ergonomie bieden meer steun, zodat de bestuurder onder alle omstandigheden geniet van een nog intensere rijbeleving. Verder is het interieur van de vernieuwde F-Type aangekleed met nieuwe chroom- en aluminium details en zijn er nieuwe kleurcombinaties mogelijk.

F-TYPE 400 SPORT

Ter introductie van de vernieuwd F-Type heeft Jaguar de exclusieve 400 SPORT-uitvoering ontwikkeld, die alleen dit modeljaar leverbaar is. De uitvoering is zowel leverbaar met achterwielaandrijving als in een AWD-versie en heeft 400pk afkomstig van de 3,0-liter supercharged V6-motor. Hij is gekoppeld aan een achttraps Quickshift-automaat en een mechanisch gelimiteerd sperdifferentieel. Verder profiteert de F-Type 400 Sport van een opgewaardeerd onderstel, met 20-inch wielen in de kleur Dark Satin Grey en Configurable Dynamic, waarmee de bestuurder de instellingen van het gaspedaal, transmissie besturing en dempers kan wijzigen. Ook vanaf de buitenkant kun je dit beestje makkelijk herkennen door de 400-Sport badges die je op de achterzijde en frontsplitter kunt vinden.

Touch Pro infotaimentsysteem

Elke F-Type is voortaan uitgerust met het innovatieve Touch Pro infotainmentsysreem, inclusief 8-inch touchscreen, slimme navigatiefuncties en natuurlijk de Spotify-app. Om dit allemaal soepel te laten verlopen heeft het systeem een supersnelle 60gb SSD-schijf. Je kunt kiezen uit twee audiosystemen. Het standaard systeem met 10 speakers, of de Surround Sound-optie, die er 12 heeft.

GoPro integratie

Nog nooit konden er HD-beelden van een GoPro-camera gecombineerd worden met voertuigdata via een app. De bestuurder van de vernieuwde Jaguar F-Type verbindt een smartphone draadloos met een GoPro en via een USB-kabel met het infotainmentsysteem, waarna de voertuigdata naar de ReRun-app wordt geladen. Zo worden de beelden van nuttige en toffe informatie voorzien. Bijvoorbeeld hoe hard je waar precies reed. Uiteraard kunnen de HD-beelden snel gedownload worden op je smartphone en op het wereldwijde web worden geslingerd. Dat zier er ongeveer zo uit:

Total
1
Share