Italie geeft deze zomer 103 villa’s en kastelen gratis weg!

Lifestyle

Altijd al gedroomd van je eigen paleisje in Italië? Een plek waar je de hele zomer kan vertoeven, of misschien wel om je spullen te pakken en voor altijd naar het land van de pasta, wijn en mooie vrouwen te vertrekken. Dan is dit je kans! Het land gaat namelijk 103 villa’s en kastelen weggeven. Inderdaad, gratis!

Wonen in een kasteel dankzij Agenzia del Demanio

De Agenzia Del Demanio is een bureau dat verantwoordelijk is voor het beheer van al het onroerend goed van de Italiaanse overheid. Zij constateerden dat er in Italië tientallen prachtige gebouwen leegstaan. Eeuwig zonde natuurlijk, dus bedachten ze het volgende plan. Ze gaan de huizen weggeven, maar wel onder één voorwaarde: de nieuwe eigenaar moet het gebouw waardig restaureren en omtoveren tot een plek waar toeristen op af komen. Een Bed & Breakfast of een resort bijvoorbeeld, de keuze is aan jou. Daarnaast mag je ook een gedeelte van het pand als eigen woonruimte gebruiken. Klinkt niet verkeerd toch?

italië-kasteel

Aanmelden

Zie jij dit wel zitten? Natúúrlijk. Je kan je nu inschrijven via de website van Agenzia del Demanio. Voor zover we nu weten gaat het om 103 villa’s en kastelen, maar er schijnen er dit jaar nog meer bij te komen. Alle huizen liggen langs voetpaden en historische en religieuze routes. Door de gebouwen te herontwikkelen en -gebruiken hoopt het bureau nog meer toeristen aan te trekken. Dus heb jij een goed idee voor één van de prachtige kastelen, meld je dan aan! De deadline voor de inschrijving is op 23 juni.

italië-kasteel2
De routes en de gebouwen
tags:
Total
23
Share