Samsung Galaxy komt met een ‘Smart Surfboard’

Het grootste probleem van professionele surfers is het lastige contact met hun coach. Aan de ene kant is dit natuurlijk de charme van het surfen, want ze moeten het eigenlijk volledig op eigen houtje doen, maar aan de andere kant kan dit met hedendaagse technologie gemakkelijk gemoderniseerd worden.

Deze ‘slimme surfplank’ is ontworpen door Samsung Galaxy. Hij moet er voor zorgen dat de surfer in direct contact staat met zijn coach en fans tijdens het surfen. Zo kan de coach tekstberichten naar de surfplank sturen. Deze verschijnen direct op het board. Het board geeft zelfs aan wanneer er een goede golf aankomt!

Slimme surfplank

De berichten worden door middel van ledlampjes op de surfplank getoond. Naast het ontvangen van berichten van de coach, kan de plank nog veel meer. Hij meet namelijk ook relevante informatie voor de surfer, zoals de windkracht en de hoogte van de golven. Hij geeft de surfer zelfs timing tips. Je hebt er natuurlijk wel een Samsung Galaxy telefoon voor nodig. Deze moet je namelijk aan de zijkant in het board schuiven. Het duurde zo’n anderhalf jaar om het board te ontwikkelen, maar mag er zeker wezen!

Productie?

Helaas zullen wij als hobby surfers nooit gebruik van deze bijzondere plank kunnen maken. Er is namelijk maar één exemplaar van. De kans dat er straks nog veel meer van deze boards worden geproduceerd is klein. Het zou vooralsnog gaan om een marketingstunt. Check hoe de Braziliaanse surfer Gabriel Medina het board uittest in de video hier onder!

Source :

YoutubeESSENTIALS