Investeren in een horloge: doen!

In tegenstelling tot de vrouwelijke medemens, heeft de man maar weinig te kiezen op het gebied van accessoires. Gelukkig, want van de heren hoeft het allemaal niet te gek. Natuurlijk, details zijn belangrijk, maar houd het subtiel. Een belangrijke accessoire voor de man is het horloge en daar mag dan ook best in geïnvesteerd worden. We geven je de tien redenen waarom investeren in een horloge onvermijdelijk is voor de moderne mannen.

Met investeren bedoelen we dat je hier best geld aan mag besteden. Horloges als financiële investering zien we zelf niet zo zitten. Hoewel een goed horloge zijn waarde behoudt is het lastig om in te schatten welke horloges écht meer waard worden. Met een goed horloge investeer je dus vooral in jezelf. Waarom? Hierom:

1. Perfectie

De minitieuze precisie van het binnenwerk, de kleine details, de wonderen van alle onderdelen die allemaal samenwerken. Een horloge is kunst. Elke zelfrespecterende horlogemaker streeft naar pure perfectie en geef toe, welk product gaat samen met zoveel perfectie als een goed horloge?

2. Emotionele waarde

Soms zit er bij dat luxe, investeringswaardige horloge een verhaal. Het kan een cadeau zijn voor een bruiloft of een mijlpaal verjaardag. Daarnaast kan het een waardevol geschenk zijn van een van onze beste vrienden of een erfstuk van één van je familieleden. Een erfstuk dat jij ook weer doorgaat geven aan zoon op zoon. Kortom, het horloge kan vol zitten met emotionele waarde. Nu, maar ook over tientallen jaren.

3. Functionaliteit

Geen van onze moderne devices kan tippen aan de functionaliteit van het horloge. De batterij (als die er al in zit) gaat jaren mee in plaats van een zielige dag. Hij hoeft niet uit in het vliegtuig en hij overleeft wel een uitstapje in de wasmachine. Daarnaast mag het horloge, in tegenstelling tot de smartphone, wel zichtbaar zijn tijdens een belangrijke vergadering. Functionaliteit alom.

4. Exclusiviteit

Geen enkel kledingstuk gaat je net zoveel exclusiviteit geven als een goed herenhorloge. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat een man met dezelfde klok op zijn arm rondloopt maar die kans is zeer klein. En dat is natuurlijk wel fijn wanneer je net een maandloon wilt gaan investeren in een horloge.

5. Mobiliteit

Ga maar na, wat heb je vaker bij je dan je favoriete horloge? Hij heeft geen wielen maar toch, hij is best wel mobiel. Een selectie wijnen, een harem aan sportkarren gaan niet zo gemakkelijk met je mee zonder enige moeite. Hij past in elk tas of koffer en kan gedragen worden bij vrijwel elke outfit.

6. Punctualiteit

Een ongeschreven regel uit het leven van een moderne gentleman. Altijd op tijd. Pun(c)t.

7. Mannensieraad

Zoals we al zeiden, niet elke man ziet er uit om door een ringetje te halen als hij een ring draagt. Als we eerlijk zijn, zijn er niet veel sieraden die de man kan dragen. Troost je, wij moeten de eerste man nog tegenkomen waarbij een horloge niet staat. Hét sieraad voor een man om zich te onderscheiden.

8. De mechanica

Een goed stukje mechanica mag niet worden vergeten tussen alle elektronica. Fascinerend. Zo eenvoudig maar zo complex. Een horloge kan tientallen tot wel honderden jaren meegaan. Dat is kwaliteit, echte kwaliteit en een investering waard.

9. Statement

Een sportief model? Een klassieke Rolex? Een zeer unieke variant of toch een horloge van het merk waar jij iets mee hebt? Een horloge is de manier om op een subtiele wijze een statement te maken. Een externsie van jouw karakter en persoonlijke stijl.

10. Een horloge is tijdloos

Geen woordgrap maar de waarheid. Mits je niet kiest voor een al te modegevoelig item, is je horloge over vijgtig jaar nog minstens zo mooi. Ik kan je een ding vertellen, dat geldt niet voor de nieuwste handtas of trendgevoelige hakken. De laatste -maar niet de minste- reden om eens goed na te denken over welk volgend horloge jouw investering waard is.

Total
0
Share