Interieurstijl: Industrial design

Je kunt wel in het bezit zijn van een onwijs gaaf en groot huis. Maar wanneer je niet genoeg aandacht besteed aan het interieur is je huis niet meer dan een simpele verpakking van wat bij elkaargeraapte meubels. Daarom op Manify deze inspirerende interieurrubriek zodat jij van jouw stekkie een heerlijk paradijs kan maken.

Steeds meer mensen zetten zichzelf in een zogenaamde loft. Dit zijn grote ruimtes die vaak in oude (bedrijfs)gebouwen worden opgeleverd. Een typisch kenmerk van deze ruimtes is het industriële uiterlijk. De verwarmingsbuizen liggen open en bloot, het plafond blijft zo als die is, net zoals de muren. Stiekem is dit gewoon een interieurstijl voor de luie heren onder ons, die het niet zo zien zitten om hun handen uit te steken en aan de slag te gaan met restaureren. Deze keer zullen we deze luiheid door de vingers zien, want het resulteert vaak tot een kneiter toffe sfeer.

Industrial design

Een industrieel interieur is ruw, robuust, stoer, ruimtelijk en functioneel. Het gaat om eenvoud, beetje back to basic. De nadruk ligt vooral op originele constructiedetails zoals buizen, betonnen vloeren, muren van baksteen, hoge plafonds, steunpilaren en noem het maar op. De materialen die het meest voorkomen in deze stijl zijn metaal, beton, steen, staal en ruw hout. En wat betreft de kleuren zie je vooral als basis veel sobere kleuren zoals wit, grijs en zwart. Je creëert eigenlijk een oude fabriekslook.
Voor de meubels is het gaaf om naar een vlooienmarkt te gaan of een tweedehands winkels te bezoeken, omdat deze meubels vaak al wat beschadigd zijn en een gebruikt uiterlijk hebben. Kies voor grote, grove meubels die een eenvoudige, minimalistische uitstraling hebben en bestaan uit strakke lijnen. Voor de woonaccessoires kan je denken aan oude klokken, ijzeren vitrines, robuuste lampen of grote planten. Meubels waarbij het interne mechaniek nog zichtbaar is zijn echt perfecte eyecatchers voor deze interieurstijl.

[powr-pinterest-feed label=”https://www.pinterest.com/manify0286/industrial-design/”]ESSENTIALSMEER ESSENTIALS