Oneindig veel plezier in de prachtige Infiniti Q60

Rides

Was alles maar oneindig. Lange zomeravonden, koud bier uit je glas, geld op je bankrekening, oneindig veel sushi. Of  het rijden in een auto, zoals de Infiniti Q60. We namen deze auto een week mee op pad en hebben hem met veel tegenzin moeten inleveren.

Beat the average

Je ziet Infiniti’s niet al te vaak rijden in Nederland, maar als je ze tegenkomt is het toch altijd weer bijzonder. Infiniti is in het leven geroepen als luxe-merk van Nissan. Niet dat Nissan alleen maar saaie auto’s in haar portfolio heeft. We hebben al eens eerder de Nissan GT-R  flink op zijn staart getrapt. Maar deze Q60 had écht iets speciaals.

Asian Sensation

De Infiniti Q60 is uitgevoerd met een heerlijke 7-traps automaat. En zeker ook niet de minste, want uit de 2 liter benzine worden maar liefst 211 paardenkrachten geperst. En dat merk je. De Q60 komt vlot van zijn plek af. Af en toe zo vlot, dat we in de bochten blij zijn dat de traction control wordt ingeschakeld.

Qua looks doet de Q60 ons nogal denken aan een BMW 3-serie en een Lexus LC300, wat een groot compliment voor deze Aziatische premium auto is. Het lijnenspel van deze auto is stoer, maar toch weer heel subtiel. De bolle voorkant en de ronde achterkant geven deze auto toch ook weer een softe touch mee, iets wat we vaker zien bij auto’s van Aziatische makelij.

Laten we even heel eerlijk zijn: deze auto is werkelijk prachtig!

Interieur

Iets waar we waarschijnlijk nooit aan zullen wennen is het minder strakke interieur van Aziatische automerken. Veel, heel veel knoppen in combinatie met verschillende lettertypes maken het soms ietwat onoverzichtelijk. In den beginne dan he. Na een tijdje went alles wel en konden we het instrumenteel eenvoudig vinden en bedienen. Wat opvalt zijn de dubbele schermen aan de binnenzijde. Eén voor de navigatie, en één voor menu instellingen.

Wat zonder twijfel heel aangenaam is aan het interieur van de Q60, is het Bose performance audio systeem met maar liefst 13 speakers. Wat een geluid komt daar uit! Of je nou klassieke muziek luistert, hiphop of gewoon een willekeurige radio zender aanzet, het bleef ons verbazen hoe fijn het geluid wel niet was.

Oneindige prijs?

Zoals gezegd reden we de Infiniti Q60 Premium Tech variant, die toch wel een flink prijskaartje om haar heen heeft hangen van € 56.000. Vergeleken met een ‘normale premium’ versie heb je hiervoor wel wat extra opties, zoals Adaptive Cruise Control en een Bose performance audio systeem. Mocht je op zoek zijn naar een auto die je niet vaak ziet in het straatbeeld, zouden we’m je absoluut aanraden.

 

Total
8
Share