Ik Ben DJ | Zeiksnor
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’!

zeiksnor_zwartIedereen heeft er wel een paar in zijn of haar Facebooklijst staan. Mensen die DJ zijn. Een stoere profielfoto met een mysterieuze blik, een hoofdtelefoon op het bolletje en veel gekleurde lichtjes op de achtergrond, al dan niet bijgestaan door een aantal schone dames. Wat je aan deze foto niet ziet is dat deze vaak is geschoten in het jeugdhonk of wijkcentrum van deze, bijna doorgebroken artiest.

Het is niet dat ik me per se irriteer aan dit soort mensen. Ik heb mijzelf ook dj genoemd. Ik ambieerde een carrière in de edm-scene. Maar na mijn 17e bleek ik niet getalenteerd genoeg en won mijn voorliefde voor alcoholische versnaperingen het van mijn discipline in het maken van muziek. Ik waardeer het wanneer mensen voor 100% achter hun droom aan gaan en zich helemaal geven voor één ding. Mooi. Maar op een gegeven moment moet je ook even realistisch zijn.

Niemand zit te wachten op jouw thankgoditsfriday-mix. Niemand zit te wachten op de zoveelste like-actie voor een nog lege plaats in de line-up van een nog bij lange na niet uitverkocht kutevenement. Laat staan dat ik zin heb om de Facebook Pagina van DJ Tropical Sunshine te liken.

Wanneer ben je DJ?

DJ. Disk Jockey. Wat is het? Wanneer ben je het? Als je op het feestje van je vader de 60’s playlist van Spotify doorskipt? Als je in de soos voor een aantal tieners 2 platen in elkaar over laat lopen? Als vrienden aan jou vragen of je alsjeblieft de muziek wilt regelen, omdat je gewoon goede mensen- en muziekkennis hebt? Of moet je er per se geld voor krijgen om jezelf DJ te noemen?

Een Jockey is, volgens Wikipedia: “iemand die bij paardenrennen een paard berijdt, vaak beroepsmatig.” Een Disk Jockey is dus, vrij vertaald, iemand die de Wheels of Steel berijdt, vaak beroepsmatig. Ook deze definitie laat genoeg ruimte over tot discussie.

Deze ruimte moet je natuurlijk gebruiken in je voordeel. Noem jezelf DJ waar en wanneer je maar wil. Ga je droom achterna en geef 100% van jezelf. Maar wees ook realistisch. Het is niet erg als je de top niet haalt. Muziek is de mooiste hobby die je kunt hebben.  Er zijn miljoenen mannen die in het weekend amateuristisch tegen een bal aan trappen, zonder likes te verzamelen en tijdlijnen vol te spammen. Neem een voorbeeld aan hen.



ESSENTIALS